• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Rakk´da Operasyon Yapılması Önemli

Rakk´da Operasyon Yapılması Önemli

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam Devleti terör örgütüne karşı Rakka´da operasyon yapılmasının örgütün bertaraf edilmesi için önemli olduğunu ancak Ankara´nın bu operasyona tek başına girişemeyeceğini söyled

Ria Novosti

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, (Rusya´da yasaklı olan) İslam Devleti (İD) terör örgütüne karşı Rakka´da operasyon yapılmasının örgütün bertaraf edilmesi için önemli olduğunu ancak Ankara´nın bu operasyona tek başına girişemeyeceğini söyledi.

Anadolu Ajansının bildirdiğine göre Çavuşoğlu, “Rakka, Suriye´de İD teröristlerinin ana üssüdür. Bu şehir İD teröristlerinden temizlenmezse terör örgütü hem Suriye´de hem Irak´ta varlığını sürdürecek. Bu nedenle İD´in tamamen bertaraf edilmesi için Rakka ve Musul´da operasyonun yapılması çok önemli.” dedi.

Çavuşoğlu´nun belirttiğine göre Ankara, muhalefete kara operasyonu çerçevesinde destek vermeden sadece havadan vurmak suretiyle teröristleri yok etmenin mümkün olmadığını başından beri söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı, “Bu yöntemle teröristlerin yok edilmesi bir kenara, onların ilerlemesini bile durdurmak mümkün değil… Ancak bunu Türkiye´nin tek başına yapmasını beklemek doğru değil. Suriye-Türkiye sınırında terörizm tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla Türkiye, Özgür Suriye Ordusuna İD teröristlerine karşı operasyon sırasında tabii ki destek veriyor ancak Rakka ve diğer bölgelerdeki operasyonu iyice planlamak gerekiyor. Herkes katkıda bulunmalı. Yerel güçlerin yönlendirilmesi, eğitilmesi ve donatılmasıyla sadece biz değil diğer ülkeler de uğraşmalı.” dedi.(Rusya,Ria Novosti-08.09.2016)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor