Tarih: 14.11.2013 16:04

Razgrad Camisi`nin Onarım Parasını Yine Türkiye Sağladı

Facebook Twitter Linked-in

Dariknews

Türkiye, ikinci kez Razgrad’daki Makbul İbrahim Paşa Camisi’nin restorasyonu için fon (kaynak) sağlama teklifinde bulundu.

Halk ve Özgürlükler Hareketi Partisi Vekili Hami Hamiev, 'Kaynaklar Eskişehir’den sağlanacak, Eskişehir`in Odunpazarı belediyesi, çok yakın bir tarihte Razgrad`ın kardeş belediyesi oldu. Razgrad heyetinin Eskişehir ziyareti sırasında, Eskişehir Valisi, Razgradlı mevkidaşı Stoyan Nenchev`e iki ilçenin kardeş olması için teklif sundu. Bu ziyaret sırasında Vali, Eskişehir`in Türk Dünyasının Kültür Başkenti olması nedeniyle farklı kültürel etkinlikler için 400 milyon dolar sağlayabildiğini ve bu kapsamda komisyonca aldıkları kararla Razgrad`da bulunan Makbul İbrahim Camii’nin bakım ve onarımı için 1 milyon avro kaynak ayırdıklarını bildirdi. Ancak, projeye ilişkin prosedürün çok kısa bir sürede sonuçlanması gerekiyor zira Kültür Başkentinin fondaki bu meblağın 2013 yılının sonuna kadar kullanılmış olması lazım, sürenin uzatılması söz konusu değil.' dedi.

İlk başta fon ile ilgili belgelerin tamamlanması gerektiğini belirten Hamiev, Bulgaristan Kültür Bakanlığının bu projeyi destekleyeceğine inandığını söyledi. Razgrad Valisi Stoyan Nenchev`in konu ile yakından ilgilendiğini söyleyen Hamiev, “Kesin kararlar ve ciddi sonuçlar bekliyorum.' dedi.

Bundan bir kaç yıl önce Bulgaristan ile Türkiye arasında yapılan bir proje çalışması sonucunda varılan karara göre Hristiyan ve Müslüman ibadet yerlerinin bakım ve onarımına dair bir anlaşma imzalandı. Bu tür çalışmalar için ayrılan miktar, bir milyon iki yüz bin avroydu. Bu çerçevede yapılması planlanan restorasyon çalışması şimdi Eskişehir`in sunduğu teklifle gerçekleştirilmiş olacak. (Bulgaristan merkezli İnternet portalı Dariknews, 10 Kasım 2013)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —