• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

'Rehinelerin Güvenliği Her Şeyden Önemli'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü Ankara’da, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Odası (TESK) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ankara’nın Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne karşı safta yer almama

IRNA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü Ankara’da, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Odası (TESK) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ankara’nın Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne karşı safta yer almamasıyla ilgili iddialara ve Batı basınında Türkiye’nin dış politikasının eleştirilmesine dair yazılar yayımlanmasına tepki göstererek şu sözleri söyledi: “Türkiye için Irak’ta tutulan 49 Türk vatandaşının can güvenliği her şeyden önemlidir. Yurt içinde ve dışında Ankara’nın terörle aynı tarafta olduğunu göstermeye çalışan şeytanca çabalar sarf ediliyor.”

Erdoğan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: “ABD’deki bazı gazete ve TV’ler, Avrupa’da ve Türkiye’deki malum medya kuruluşlarıyla birlikte Türkiye’ye karşı maksatlı haberler yapıyor. Dün uluslararası bir gazete (New York Times) benim ve Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’da Hacıbayram Camii’nden çıkarken çekilen fotoğrafımızı yayımlayarak altına ‘Bu cami IŞİD için terör unsurlarının toplandığı yer.’ şeklinde yorum yazmış.”

Türkiye Cumhurbaşkanı böyle bir iddianın Türkiye’ye karşı yapılmış bir saygısızlık olduğunu belirtti ve şimdiye kadar Türkiye’yi ekonomik istikrarsızlığa düşüremeyen çevrelerin kamuoyunu dize getirmek istediğini, onların hareket yönünü değiştirmeye çalıştığını iddia etti.

Erdoğan, “Bu plan, Türkiye’nin istikrarsızlaşması ve güçsüzleşmesi için ortaya atılmıştır ama biz dimdik ayakta duracağız.” dedi.

Türkiye’nin IŞİD karşısında Batı ile aynı yolda yürümediğine değinen Erdoğan, “Türkiye için Musul’da rehin alınan 49 Türk vatandaşının can güvenliği her şeyden önemli. Bu yüzden dikkatli konuşmalı ve temkinli hareket etmeliyiz. Gelecek hafta New York’ta düzenlenecek 69. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, Batılı liderlerle görüşmelerimizde medyadaki oyunlara karşı itirazımızı dile getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasına şu sözleri ekledi: “Dünyada teröre en büyük bedel ödeyen ülkelerden biriyiz. Son dönemde güvenlik ve özgürlük dengesini gözeterek terörle mücadeleyi sürdürdük. Türkiye, 30 yılı aşkın süredir terörle mücadelede her zaman yalnız oldu. İşlenen cinayetler bazı ülkeler tarafından görmezden gelindi. Hatta bazı ülkeler seyirci kalmakla yetinmedi, Türkiye’ye karşı teröre destek verdi. Türkiye ayrım yapmaksızın her türlü terörün karşısında olan bir ülkedir.” (İran Haber Ajansı IRNA - 17 Eylül 2014)

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor