• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Reuters: İran´a nükleer kısıtlamalar ´gizlice´ azaltıldı

Reuters: İran´a nükleer kısıtlamalar ´gizlice´ azaltıldı

İran ile geçen yıl nükleer anlaşma imzalayan P5+1 ülkelerinin, uranyum ve ağır su konusunda İran´a yönelik kısıtlamaları ‘gizli bir anlaşmayla´ azalttığı öne sürüldü.

 

Reuters´ın haberine göre, nükleer anlaşma kapsamında İran´a yönelik uluslararası yaptırımların belirlenen tarihe kadar kaldırılmasını amaçlayan P5+1 ülkeleri, İran´ın nükleer tesislerinde belirlenenden daha fazla ‘düşük seviyede zenginleştirilmiş uranyum´ depolamasına izin verdi.

Washington merkezli Bilim ve Uluslararası Güvenlik Enstitüsü´ne açıklama yapan nükleer müzakerelerde yer almış kaynaklar, İran´ın Arak nükleer tesisinden Umman´a gemilerle 50 ton ağır su sevkiyatına da izin verildiğini bildirdi.

Eski bir BM silah denetim uzmanı olan enstitü direktörü David Albright, “Muafiyet ve boşluklar gizlice gerçekleşiyor ve İran lehineymiş gibi görünüyor” dedi.

BEYAZ SARAY: GİZLİ DÜZENLEME YOK

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada ise, rapordaki bilgilere değinilmedi ancak ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya´dan oluşan P5+1 ülkelerinin nükleer anlaşmada herhangi bir ‘gizli düzenleme´ yapmadığı belirtildi.

Taraf ülkelerin BM´deki diplomatlarının ise Reuters´ın raporla ilgili görüşme taleplerine yanıt vermediği kaydedildi.




14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor