• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rivlin´le buluşan Trump´tan İran mesajı

Rivlin´le buluşan Trump´tan İran mesajı

ABD Başkanı Trump, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin´le yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilere değindi ve İran´a yönelik mesajlar verdi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, Ben Gurion Havalimanı´nda düzenlenen törenin ardından Kudüs´teki İsrail Cumhurbaşkanlığı´na geçti. Havalimanından Marine One helikopteriyle Kudüs´e giden Trump ve eşi Melania´yı, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve eşi Nechama karşıladı.

ABD First Lady´si Melania´yla birlikte anı defterini imzalayan Trump, “İsrail´de olmak ve harika dostlarımla bir arada olmak büyük bir onur” diye yazdı. Trump ve Rivlin, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İsrail´in ‘harika bir ülke olduğunu söyleyen Trump, “Yaptığını şey daha önce yapılmamış bir şey. Denizaşırı ilk seyahatimde bu tarihi topraklara, ABD ile İsrail arasındaki dostluğun sürekliliği teyit etmek için geldim” dedi.

Trump, Rivlin´le düzenlediği basın toplantısında İran´a yönelik mesajlar da verdi. ABD ile İsrail´in sadece eski dostlar değil aynı zamanda harika ortaklar olduğunu da söyleyen Trump, bu iki ülkenin İran´ın nükleer silahlara sahip olmasına izin verilmemesi gerektiğini tek ses olarak duyurabileceğini belirtti.

Bu arada ortak basın toplantısı sırasında Melania Trump´ın eşine cebinde sıkışan notlarını hatırlattığı anlar da kameralara yansıdı.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor