• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

RKK Energiya ve Boeing ‘sulh´ anlaşması imzalayacak

RKK Energiya ve Boeing ‘sulh´ anlaşması imzalayacak

Rus uzay ve havacılık şirketi RKK Energiya Genel Müdürü Vladimir Solntsev, Sea Launch projesi sırasında meydana gelen ihtilafların çözümü için ABD´nin Boeing şirketiyle en kısa sürede bir anlaşma imzalayacaklarını belirtti.

 

Boeing´e olan 330 milyon dolar borcunu önümüzdeki 2 yılda kapatmayı planladıklarını belirten Solntsev, Sputnik´e açıklamasında, 'Sulh anlaşmasına giren belgelerin en kısa sürede imzalanması bekleniyor' dedi.

Bu bağlamda, ABD´li partnerle Soyuz gemisinde yer verdiği için Rusya Federal Uzay Ajansı Roskosmos´a çok minnettar olduklarını dile getiren Genel Müdür, 'Soyuz´da yer verilmesi, Boeing´le çok yönlü ilişkilerimizin sadece bir parçası' diye konuştu.

ZENİT´İN YERİNİ SUNKAR ALACAK

Sea Launch projesinin Rus sahibi S7 Group´a önümüzdeki 4 yılda yeni roket sunmayı planladıklarını dile getiren Solntsev şunu dedi: 'Henüz yeni roket çıkmadan (Ukrayna yapımı) Zenit kullanılacak'.

Ukrayna´dan yeni Zenit roketlerinin alınmaması nedeniyle Land Launch projesinin devam edip etmeyeceği sorusunu da yanıtlayan Genel Müdür, 'Land Launch projesi yavaş yavaş Rus-Kazakistan ortak Bayterek projesine dönüşüyor. Ama bu sefer Sunkar roketi kullanılacak' dedi.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor