Tarih: 28.11.2020 11:43

Roscosmos: Rus ve Hint uyduları birbirine tehlikeli mesafeden geçti

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Rusya ve Hindistan´a ait iki uydunun aralarında sadece 224 metre kalacak biçimde birbirine yakın mesafeden geçtiğini belirtti.

Roscosmos´un açıklamasında, Merkezi Makine Mühendisliği Bilim ve Araştırma Enstitüsü´nün dünya yörüngesinde tehlikeli durumlar uyarı sisteminden alınan bilgiye göre, 27 Kasım 2020 tarihinde saat 04.49´da (TSİ) Rus ‘Kanopus-Vulkan´ uzay aracı ile Hindistan´a ait CARTOSAT 2F uydusu arasında tehlikeli yakınlaşmanın meydana geldiği ifade edildi.

Baş Enformasyon Analiz Merkezi´nin hesaplamalarına göre, Rus ve Hint uyduları arasındaki mesafenin 224 metre olarak gerçekleştiği kaydedilen açıklamada, her iki aracın uzaktan algılama uydusu olduğu aktarıldı.

2009 yılında Rusya Uzay Kuvvetleri´ne ait çalışmayan ‘Kosmos-2251´ uydusu ve aktif durumdaki Amerikan ‘Iridium 33´ uydusuyla çarpışmıştı. Bu olay, uzay sektörü tarihinin şu ana kadar meydana gelen tek çarpışması olma özelliğini taşıyor.

Roscosmos, 15 Ekim´de çalışmayan Sovyet ‘Kosmos-2004´ uydusunun Çin´in ‘Chang Zheng 4C´ roketinin kademelerinden biriyle çarpışma tehlikesi olduğunu duyurmuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —