• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Rostec: Yeni Türk uçağında Rus yapımı motor kullanılabilir

Rostec: Yeni Türk uçağında Rus yapımı motor kullanılabilir

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostec´in Uluslarası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, Türkiye´nin geliştirdiği yeni uçakta Rus yapımı motorun kullanılabileceğini belirtti.

 

Antalya´da düzenlenen uluslararası havacılık fuarı Eurasia Airshow´da konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kladov, Türk uzmanların yakında yeni uçak projesine hangi motorun uygun olacağını belirlemek için Rusya´yı ziyaret edeceğini kaydetti. 

Kladov, 'Türkiye havacılık ve uzay sanayiini aktif bir şekilde geliştiriyor. Fuarda sergilenen yeni Türk uçağının üzerinde bizim ürettiğimiz motorların kullanılabileceği planör var. Şimdi teknik ödevi incelemeli, ağırlık, hız, çekiş gücü analizi yapmalı ve ardından teklifimizi sunmalıyız' diye konuştu.

´POTANSİYEL İŞBİRLİĞİ ALANLARI ÇOK FAZLA´

Rus yetkili, uçağın askeri veya sivil olup olmadığını ise netleştirmedi. 

Türk uzmanların Birleşik Motor Yapım Şirketi´yle proje üzerinde görüşmek üzere Rusya´yı ziyaret edeceklerini belirten Kladov, 'Potansiyel işbirliği alanları çok fazla, Türk ortakların ilgisi çok büyük. Onlar, Rusya´nın havacılık ve uzay sektöründe önde gelen ülke olduğunun farkında' ifadelerini kullandı.

Kladov, Türk yetkililerin uçak, helikopter ve motorların ortak yapımına ilgi gösterdiklerini de sözlerine ekledi.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor