Rousseff: Adaletsizliğin acısını tatmaktan başka çarem yok

Rousseff: Adaletsizliğin acısını tatmaktan başka çarem yok

Brezilya´da mayıs ayında geçici olarak görevden alınan Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Senato´da görülen hakkındaki azil davasında hakkındaki yolsuzluk iddialarını reddetti.

 

Rousseff, Kongre´nin üst kanadı Senato´da yaptığı konuşmada, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ve görevden tamamen alınması durumunda tarihin ülkeyi yargılayacağını söyledi. Rousseff, 'Yargılanacağımı biliyorum ancak vicdanım rahat. Ben bir suç işlemedim' dedi.

2014 yılında 54 milyon kişinin oyuyla yeniden seçildiğini hatırlatan Rousseff, görevinin her anında anayasaya uyduğunu ve ülkesi için en iyisini yaptığını belirtti. 'Adaletsizliğin acısını tatmaktan başka çarem yok' diyen Rousseff, 30 dakika süren konuşmasının ardından senatörlerin sorularını yanıtladı.

​GÖREVDEN ALINMASI BEKLENİYOR

Kongre´nin önünde toplanan yüzlerce kişi de Rousseff´e destek verdi. Rousseff destekçileri ile görevden alınmasını isteyenleri ayırmak için Kongre´nin önüne dev bir duvar kuruldu. Senato´nun bu hafta içinde Rousseff´in görevden tamamen alınması kararını oylaması bekleniyor.

Senato´da, cuma günü, Rousseff´in kalıcı olarak görevinden alınıp alınmaması konusunu görüşmek üzere bir araya gelen senatörler arasında çıkan tartışma nedeniyle duruşma iki kez geçici olarak ertelenmişti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Ricardo Lewandowski, senatörlerden, duruşmanın geleceği açısından parti farklılıklarını bir kenara koymalarını istemiş ancak Senato´da seslerin yükselmesi üzerine oturumu askıya almak zorunda kalmıştı. Senato´da 10 Ağustos´ta, 15 saat süren oturum sonrası yapılan oylamada senatörler, 21´e karşı 59 oyla, Rousseff´in bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmekten yargılanmasına hükmetmişti.

BAĞIMSIZ DENETÇİLERE GÖRE ROUSSEFF KURALLARI İHLAL ETMEDİ

Brezilya Senatosu, Devlet Başkanı Rousseff´i 12 Mayıs´ta yaptığı oylamada 180 günlüğüne görevden almış, Rousseff´in yerine geçici olarak yardımcısı Michel Temer getirilmişti. Rousseff´in suçlu bulunarak görevden alınması durumunda devlet başkanlığı görevini, 2018´de düzenlenecek seçimlere kadar Temer yürütecek. Temer´in de adı, devlete ait Petrobras şirketiyle ilgili yolsuzluk iddialarında geçiyor.

Dilma Rousseff, çok sayıda siyasetçi ve iş adamının adının karıştığı Petrobras yolsuzluk soruşturmasının durdurulması için görevden alındığını savunuyor. Brezilya Senatosu´nun atadığı bağımsız denetçiler, geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Dilma Rousseff´in bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmediğini açıklamıştı.




Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading