• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Rowling: Hristiyanım diye Murdoch`tan sorumluysam kendi kendimi aforoz edeceğim

Rowling: Hristiyanım diye Murdoch`tan sorumluysam kendi kendimi aforoz edeceğim

Twitter`da 'Müslümanların çoğu barışsever olabilir ama aralarında büyüyen cihatçı kanserin farkına varıp onu ortadan kaldırana dek, onlar da sorumlu sayılmalıdır' diye yazan Murdoch`a son tepki Harry Potter serisinin yazarı J.K.Rowling`

Fransa`da Charlie Hebdo dergisinin hedef alınması ile başlayan terör saldırılarına ilişkin attığı İslamofobik ve ırkçı tweet üzerine tepki toplayan medya patronu Rupert Murdoch`a eleştiriler dinmiyor.
Twitter`da 'Müslümanların çoğu barışsever olabilir ama aralarında büyüyen cihatçı kanserin farkına varıp onu ortadan kaldırana dek, onlar da sorumlu sayılmalıdır' diye yazan Murdoch`a son tepki Harry Potter serisinin yazarı J.K.Rowling`den geldi.

I was born Christian. If that makes Rupert Murdoch my responsibility, I`ll auto-excommunicate. http://t.co/Atw1wNk8UX

— J.K. Rowling (@jk_rowling) January 11, 2015
Rowling, dün attığı tweet`te Murdoch`ı ironik bir dille eleştirdi: 'Ben Hristiyan doğdum. Eğer bu beni Murdoch`tan sorumlu yapıyorsa, kendi kendimi aforoz edeceğim.'

‘İSPANYOL ENGİZİSYONU DA BENİM SUÇUM`

Rowling, bu tweet`ine yazdığı yanıtla Murdoch`a tepki gösteren Dominic Reed (dom209) adlı bir Twitter kullanıcısına verdiği cevapla da medya patronunu bir kez daha alaycı bir dille eleştirdi.

Rowling, 'Ben şahsen Haçlı Seferleri için özür dilemekten asla geri durmuyorum' diye yazan Reed`e şu yanıtı verdi: 'Tüm Hristiyan köktendinci şiddetinden olduğu gibi İspanyol Engizisyonu`ndan da ben suçluyum. Oh ve evet Jim Bakker`dan da.'

.@dom209 The Spanish Inquisition was my fault, as is all Christian fundamentalist violence. Oh, and Jim Bakker.

— J.K. Rowling (@jk_rowling) January 11, 2015
‘HRİSTİYANLIĞIN KANSERİ`

Rowling`in atıf yaptığı televanjelist Jim Bakker, ABD`de 1980`lerin başında yaptığı televizyon programıyla ‘ünlenirken`, sonunda dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlarından 1989`da 45 yıl hapse mahkum edilmişti. Bakker, önde gelen dini liderler tarafından ‘Hristiyanlığın kanseri` ifadesiyle kınanmıştı. Ancak Bakker, evanjelist lider Billy Graham`ın nüfuzunu kullanması sonucunda beş yıl hapiste kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Bu arada ünlü yazar, ‘Mr. X in Situations` adlı kullanıcının ‘Düzgün araştırma yapmadan karara varmayın. İslam insanlık karşıtıdır` şeklindeki tepkisini de yanıtsız bırakmadı.

.@peeyushmalhotra Eight times more Muslims have been killed by so-called Islamic terrorists than non-Muslims. http://t.co/JXLfZOmcKl

— J.K. Rowling (@jk_rowling) January 11, 2015
‘ÖLEN MÜSLÜMAN SAYISI, MÜSLÜMAN OLMAYANLARA GÖRE 8 KAT DAHA FAZLA`

Rowling, 2009`da Alman Der Spiegel dergisinde yayınlanan bir haberin bağlantısını tweet olarak attı. 'El Kaide`nin terör eylemleri yüzünden hayatını kaybeden Müslüman sayısı, Müslüman olmayanlara göre 8 kat daha fazla' başlıklı haber, ABD`nin New York kentindeki West Point üniversitesinin Terörle Mücadele Merkezi`nin verilerine dayandırılıyordu.

 



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor