• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

RT: Demokratlar Trump´ı devirme planı kurdu

RT: Demokratlar Trump´ı devirme planı kurdu

Russia Today (RT) televizyonu, ABD´de Demokrat Parti´nin Başkan Donald Trump´ı görevden uzaklaştırma planı hazırladığını bildirdi.

 

Demokrat Parti üyeleriyle yatırımcılar arasında gerçekleşen görüşmenin ardından açıklandığı belirtilen stratejik eylem planını hazırlayan David Brock, 'Bu plan, 2020 yılına kadar Trump´a karşı meclis soruşturmasını açma fırsatı sağlayacak' dedi.

TRUMP´IN HATALARINI ELEŞTİRMEYE YÖNELECEKLER

Demokratlar, plan gereği Trump´ın tüm hatalarını eleştirmeye odaklanacak. Bu kapsamda, başkanın görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle çok sayıda davanın açılması öngörülüyor. 

RT´nin haberine göre Demokratlar, Trump´ın yabancı ülke liderleriyle ilişkileri gözlemleyecek ve yönetimin her adımını takip edecek büyük bir ekip kurmayı planlıyor.

TRUMP´A KARŞI FACEBOOK İLE İŞBİRLİĞİ

Planda yer alan bir önemli görev de ´başkana destek veren muhafazakar medyanın dezenformasyonuna karşı koymak´ yer alıyor. Demokratlar, Facebook´la da işbirliği yapma niyetinde. Plana göre sosyal paylaşım sitesi, ´istenmeyen´ haberleri engellemekte yardımcı olacak.

Demokratlar bu tedbirler sonucu 2018 yılında Senato´da çoğunluğu sağlamayı, ardından da Temsilciler Meclisi´nde etkinliği artırmayı planlıyor.

Bu çalışmalarda başarılı olmaları durumunda bir sonraki adım olarak Trump´a karşı meclis soruşturması açmak.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor