• BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46

RT: Muhabirimizin gözaltına alınması basın özgürlüğünün ihlali

RT: Muhabirimizin gözaltına alınması basın özgürlüğünün ihlali

Trump´ın yemin töreniyle eş zamanlı olarak Washington´da organize edilen protestoları takip eden Rus gazetecinin gözaltına alınmasına tepki gösteren RT, yaptığı açıklamada “Bu, basın özgürlüğünün korkunç bir ihlalidir” ifadele

 

Russia Today (RT) muhabiri Alexander Rubinstein, ABD Başkanı Donald Trump´ın 20 Ocak´taki yemin töreniyle eş zamanlı olarak düzenlenen Trump karşıtı protestoları takip ettiği sırada göstericilerle birlikte gözaltına alınmıştı. Columbia Bölgesi Yüksek Mahkemesi, kısa süre içinde serbest bırakılan Rubinstein´ın ‘şiddet olaylarına karıştığı´ suçlamasıyla 10 yıl hapis ve 25 bin dolar para cezası alabileceğini açıklamıştı. 

Konuyla ilgili RT´den yapılan açıklamada, “Bu, basın özgürlüğünün korkunç bir ihlalidir. Kendisini özgür basının küresel lideri olarak konumlandıran bir ülkenin bunu yaptığını görmek özellikle üzücü” ifadeleri kullanıldı.

Rubinstein´a destek vermek için devreye girileceğinin altını çizildiği açıklamada, “Dosyanın yeniden gözden geçirilmesiyle (eylemi takip ettiği süre boyunca) basın kartını üzerinde taşıyan Alexander´ın yanlışlıkla tutuklandığı bilgisi alacağımıza eminiz” denildi.



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor