Suriye´deki gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Rudskoy, son günlerde Halep´in doğusundan 647 militanın ayrıldığını; bunlardan 630´unun affedilip serbest bırakıldığını, 17 militan hakkındaki kontrollerin ise sürdüğünü belirtti.
´3 GÜNDE 16 MAHALLE KURTARILDI´
Rudskoy, Suriye ordusunun milis güçlerinin desteğiyle son 3 günde 16 mahalleyi teröristlerden kurtardığını söyledi. Rus korgeneral, bunun sonucunda 90 binden fazla kişinin yaşadığı mahallelerin ordunun kontrolüne geçtiğini aktardı.
Rudskoy, Suriye ordusunun başarılı operasyonu sayesinde 18 binden fazla sivilin de Halep´te teröristlerin kontrolünde bulunan bölgelerden ayrıldığını belirtti.
´1.000´DEN FAZLA YERLEŞİM BİRİMİ ATEŞKESE KATILDI´
1.000´den fazla yerleşim biriminin ateşkese katıldığını da kaydeden Rus yetkili, 100 binden fazla sivilin buralara geri döndüğünün altını çizdi.
´RUS UÇAKLARI 44 GÜNDÜR HALEP´TE UÇMUYOR´
Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi, Rus savaş uçaklarının 18 Ekim´den beri Halep üzerinde uçmadığını söyleyip şu ifadeleri kullandı: 'Uçuş yapılmayan günlerin sayısı toplamda 44 oldu. Rus jetleri, bu süre zarfında Halep´e 10 kilometreden daha fazla yaklaşmadı.'
´RUS UZMANLAR HALEP´İ PATLAYICI MADDELERDEN TEMİZLEYECEK´
Öte yandan Rusya´nın Halep´e mayın temizleme ekibi gönderdiğini bildiren Rudskoy, uzmanların Halep´i patlayıcı maddelerden temizleyeceğini aktardı.
Rudskoy, Rusya Savunma Bakanlığı uzmanlarının hardal gazının üretildiği bölgeleri kontrol edeceğini de sözlerine ekledi.
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeStaj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
Türkiye