Tarih: 06.07.2020 09:56

Ruhani: Düşmanın İran ekonomisini çökertme komploları başarılı olamayacak

Facebook Twitter Linked-in

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, döviz kurunun İran yerel para birimi karşısında yükselmesini, ´psikolojik operasyon´ olarak nitelendirerek 'Düşmanın İran ekonomisini çökertmek için hazırladığı komplolar başarılı olamayacak' dedi.

Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti´nin de katıldığı, başkent Tahran´daki Hükümet Ekonomi Merkezi toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede döviz kurunda yaşanan dalgalanmalarla ilgili açıklamada bulundu.

Döviz ve altın fiyatları ile ekonomi piyasasındaki gelişmeleri ´düşmanın ülke ekonomisini bozmak için yürüttüğü psikolojik operasyon´ şeklinde nitelendiren Ruhani, 'Düşmanın İran ekonomisini çökertmek için hazırladığı komplolar başarılı olamayacak' ifadelerini kullandı.

ABD ile giriştikleri ekonomik savaş ve Kovid-19 salgınından kaynaklanan kriz nedeniyle halkın ağır şartlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Ruhani, 'Koronavirüs nedeniyle sınırlar kapandı; ithalat ile ihracatta durgunluk meydana geldi. Ticari alışverişin yeniden başlamasıyla önümüzdeki aylarda ithalat ve ihracat da korona öncesi günlere dönecek. Bu sayede döviz piyasasında da istikrara kavuşacağız' değerlendirmesinde bulundu.

ABD´nin bir yandan petrol ihracatına sorun çıkarırken diğer yandan dışarıdaki sermayenin ülkeye getirilmesini önlediğini ifade eden Ruhani, Washington yönetiminin İran´ın petrole bağımlı olmayan ekonomik girişimlerini çökertmeye çalıştığını savundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —