• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Ruhani: Suudi Arabistan´daki zirve, siyasi değeri olmayan bir gösteri

Ruhani: Suudi Arabistan´daki zirve, siyasi değeri olmayan bir gösteri

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan´da ABD Başkanı Donald Trump´ın katıldığı ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi´nin ´siyasi değeri olmayan bir gösteri´ olduğunu söyledi. Ruhani ´Ortadoğu´da İran´ın yardımı olmadan

 

Haftasonu yapılan seçimle 2. kez cumhurbaşkanı seçilen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Trump´ın Suudi Arbistan´da 50´den fazla ülkenin temsilcisi ile katıldığı ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi´ni ´bir gösteri´ olarak niteledi. 

´HALKIN PARASINI BİR SÜPER GÜCE VEREREK TERÖRİZMİ ÇÖZEMEZSİNİZ´

Tahran´da düzenlenen basın konferansında konuşan Ruhani, ABD ve Suudi Arabistan arasında imzalanan silah anlaşmasına değinerek 'Suudi Arbistan´daki toplantı sadece bir şovdu. Hiçbir şekilde siyasi ya da pratik bir değeri yok. Terörizmi halkın parasını bir süper güce vererek çözemezsiniz' ifadelerini kullandı.

´KİM, İRAN OLMADAN ORTADOĞU´DA İSTİKRARIN SAĞLANABİLECEĞİNİ SÖYLEYEBİLİR?

Ruhani, 'Kim, İran olmadan Ortadoğu´da istikrarın sağlanabileceğini söyleyebilir? Kim, İran olmadan bölgede bütünsel bir istikrarın var olabileceğini söyleyebilir?' diye konuştu. 

Cuma günkü İran seçimlerinin de dünyaya bir mesaj olduğunu belirten Ruhani ´Biz dünyaya karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar temelinde karşılıklı etkileşime açık olduğumuzu söylemek istedik' dedi.

RUHANİ, ABD İLE İLİŞKİLERİ ´KASİSLİ YOLA´ BENZETTİ

ABD yönetimi ile ilişkileri ´kasisli bir yola´ benzeten Ruhani, Trump yönetiminin ´politikalarında tutarsızlık´ olduğunu söyledi, ayrıca Trump yönetiminin ´bölgeyi anlamadığını´ da belirtti.

Ruhani 'İranlılar bu (ABD) hükümetinin uygar olamasını umuyor ve işlerin durulmasını ümit ediyor. Böylece biz daha tutarlı yargılarda (ABD hükümeti hakkında) bulunabiliriz' ifadelerini kullandı.

´İRAN, IRAK VE SURİYE HALKINA YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEK´

İran Cumhurbaşkanı, Irak ve Suriye´de terörizme karşı mücadeleyi desteklemeyi sürdüreceklerini de vurguladı. 

Ruhani 'Irak ve Suriye halkı terörizmle savaşıyor. İran danışmaları vasıtasıyla bu halklara yardım etti ve yardım etmeyi sürdürecek' dedi.

´FÜZE TESTLERİ ´GEREKLİ GÖRÜLÜRSE´ DEVAM EDECEK´

Ülkesinin balistik füze programının sadece savunma amaçlı olduğunu ve silah üretimi için kimseden izin almak zorunda olmadıklarını söyleyen Ruhani, ´gerekli görülmesi´ halinde füze testlerinin devam edeceğini de belirtti.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor