• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Rus avukat Veselnitskaya ile görüşen Trump Jr, Kushner ve Manafort Senato´da ifade verecek

Rus avukat Veselnitskaya ile görüşen Trump Jr, Kushner ve Manafort Senato´da ifade verecek

Rus avukat Natalya Veselnitskaya ile Haziran 2016´da yaptıkları görüşme nedeniyle ABD basınının hedef tahtasına oturttuğu ABD Başkanı Donald Trump´ın oğlu Trump Jr, damadı Jared Kushner ve seçim kampanyası müdürü Paul Manafort önüm

 

ABD Senatosu Yargı Komitesi´nin açıklamasına göre Kushner, 24 Temmuz´da yapılacak gizli oturumda İstihbarat Komitesi´nin sorularını yanıtlayacak. Trump Jr ve Manafort ise 26 Temmuz´da senatörlerin huzuruna çıkacak. 

VESELNİTSKAYA DA İFADE VERMEYE HAZIR OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Russia Today´e (RT) konuşan Veselnitskaya ise, görüşmeyle ilgili olarak ABD basınında çıkan spekülasyonların ardında Magnitskiy Kanunu için lobi faaliyetleri yürüten William Browder olduğunu belirtmiş ve ABD Senatosu´nda ifade vermeye hazır olduğunu vurgulamıştı.

RUS AVUKATIN CLINTON´LA İLGİLİ BİLGİ VERDİĞİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ 

New York Times gazetesi, Donald Trump Jr´ın, Trump´ın seçim kampanyası müdürü Paul Manafort ve damadı Jared Kushner´la birlikte ´Kremlin bağlantılı´ Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile New York´taki Trump Tower´da 9 Haziran 2016´da bir araya geldiğini yazmıştı.

New York Times´ın haberinde Kremlin´le bağlantısı olduğu iddia edilen Rus avukat Natalya Veselnitskaya´nın Donald Trump Jr ile görüştüğü ve Veselnitskaya´nın Trump´a Hillary Clinton hakkında bilgi verdiği ileri sürülmüştü.

 
Trump Jr, Veselnitskaya ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin spekülasyonlara, görüşmeyi ayarlayan yayıncı Rob Goldstone´la yaptığı elektronik posta yazışmalarını yayınlayarak yanıt vermiş ve avukatın kendilerine vereceği hiçbir bilgi olmadığını ifade etmişti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Veselnitskaya´nın Rus hükümetini temsil etmediğini belirtmişti.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor