Tarih: 03.06.2017 12:11

‘Rus buğdayı Venezüella´daki gıda yetersizliğinin aşılmasına katkı sağlıyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) çerçevesinde Sputnik´e konuşan Faría, “Kısa bir süre önce buğday sevkiyatları programını geliştirme imkânı bulduk” dedi ve sevkiyatların, ‘Venezüella halkının günlük beslenmesinin ana ürünü olan buğday yetersizliğinin aşılmasını´ sağlayacağını vurguladı. 

Venezüellalı bakan ayrıca, Rusya´nın ‘büyük emperyalist ülkeler tarafından şantaj yapılmasına izin vermeyeceğini´ belirtti.

Rusya´ya birçok farklı alanda sağladığı destek için teşekkür eden Faría, “Bunun çok önemli bir yardım olduğunu, ayrıca Rus hükümetinin diyaloga, barışçıl yaşama ve ülkemizdeki demokrasiye saygısını ortaya koymaya yönelik gösterdiği tutumun kendisine yakışır ve yapıcı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Rusya ile Venezüella´nın yer aldığı projeleri büyük takdirle karşıladıklarını söyleyen Faría, “Büyük Rus şirketlerinin ülkemize enerji, ayrıca egemenliğimizi koruma bakımından bizim için çok önemli olan silah sevkiyatı alanında yaptıkları ciddi yatırımlar bulunuyor” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —