• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Rus çocuklardan, Suriyeli çocuklara 45 ton yılbaşı hediyesi

Rus çocuklardan, Suriyeli çocuklara 45 ton yılbaşı hediyesi

Rusya Savunma Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada ´Rus Çocuklardan, Suriyeli Çocuklara´ kampanyası çerçevesinde öğrencilerden toplanan 45 ton hediye Suriye´ye gönderildi.

 

Suriye´de insani yardım operasyonlarına devam eden Rusya, yeni yıl öncesi Suriyeli çocukların yüzünü güldürecek bir yardım kampanyasına daha imza attı.

Rusya Savunma Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada 'Rus Çocuklardan, Suriyeli Çocuklara kampanyası çerçevesinde Kursk ve Vologda bölgesindeki okullardan çocuklar, Suriyeli çocuklar için 1000 kutu hediye topladı' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada aralarında kırtasiye malzemeleri ve yerel hediyelik eşyaların da yer aldığı belirtilen 45 ton hediyenin bir uçakla Hmeymim Hava Üssü´ne taşındığı aktarıldı.

‘RUSYA´YA TEŞEKKÜRLER´

Hmeymim Hava Üssü´ndeki ateşkes izleme merkezinden görevlilerin hediyelerin bir kısmını Tartus´taki Haşim Yusuf İlköğretim Okulu´na da götürdüğü belirtilirken, okul müdürü Asifa Asaad, bu hediyelerin çocukların morallerini yerine getireceğini söyledi.

Asaad 'Bu kötü ve adaletsizliğin hakim olduğu günlerde çocuklar Suriye´nin geleceğini inşa etmek için mümkün olan her şeyi yapıyor, okullarına gidip bir şeyler öğreniyorlar. Rusya´ya çabalarından dolayı teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor