• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Rus Demiryolları´nın ilk başkanı, Putin ve Yeltsin için özel hazırlanan vagonları anlattı

Rus Demiryolları´nın ilk başkanı, Putin ve Yeltsin için özel hazırlanan vagonları anlattı

Rus Demiryolları´nın ilk başkanı, eski Yol Bakanı Gennadiy Fadeyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in görüşmeleri için hazırlanan vagonların Federal Koruma Kurumu´nun (FSO) isteği doğrultusunda tüm güvenlik koşulları göz önün

 

Kremlin´in internet sitesinde, 2003 yılından Putin´in Fadeyev´le oturduğu bir vagonun fotoğrafı yayınlandı. Fotoğrafta yeşil örtülü bir masa, sıradan vagonlardakinden farklı olan perdeler ve bir telefon görüldü. 

Sputnik´e konuşan Fadeyev, fotoğrafta görülen vagonun Rusya devlet başkanı için hazırlanılan sıradan bir vagon olduğunu söyledi.

Fadeyev, 'Başkan için özellikle trene ekleniyor. FSO´nun isteği doğrultusunda tam güvenlik koşullarının sağlanması ve devlet başkanı olarak yapılacak çalışmalar göz önünde bulundurularak hazırlanıyorlar' dedi.

Fadeyev, 1996 yılında özel bir vagonla dönemin Devlet Başkanı Boris Yeltsin´le birlikte ülkenin güneyine gittiklerini belirterek, Putin´in kullandığı vagonların daha modern olduğunu ifade etti.

Fadeyev, masada Putin´le neler konuştuklarını da şöyle anlattı: 'Ladojskiy tren istasyonu altyapısıyla ilgili yenilikler yapılmıştı, açılışına gitmiştik. 8 saat 30 dakika yolculuk yapmıştık. Hava güzeldi, yolcular, vatandaşlarımız bu yeni ve farklı istasyon için teşekkür etmişti. Devlet başkanı ziyaretçi defterine istasyonla ilgili ‘tebrikler´ yazmıştı' dedi.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor