Tarih: 16.11.2017 16:15

Rus Dışişleri: ABD aşırlıkçıları, özellikle de IŞİD´i kolluyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zaharova, Moskova´nın Rusya ve ABD liderlerinin terörle mücadele konusunda varmış oldukları anlaşmalara Washington´un titizlikle uyacağını umduğunu belirtti. 

Zaharova, 'Medya kuruluşlarında uluslararası terörle mücadelede ABD´li ortaklarımızın aslında aşırıcılıkçıları, özellikle de IŞİD´i kolladığını gösteren gerçekler giderek daha sık basına yansımaya başlandı' diye konuştu.

Zaharova, ABD´nin bu tutumuna ‘dürüst oyun´ olarak tanımlanamayacağını da sözlerine ekledi.

´CENEVRE SÖZLEŞMESİNE UYGUN DAVRANDIK´

Geçtiğimiz salı Rusya Savunma Bakanlığı, ABD´nin Suriye´nin Ebu Kemal kentinden çekilen terör yanlılarına hava saldırısı düzenlemeyi reddettiğini, gerekçe olarak da militanların ‘gönüllü teslim olduklarını´ ve bu durumda Cenevre Sözleşmesi´nin ‘Savaş Esirlerine Yapılacak Muamele´ maddesine uygun olduklarını öne sürdüğünü açıkladı. 

Öte yandan ABD, IŞİD militanlarının koalisyonun kontrolündeki bölgede Ebu Kemal´deki Suriye ordusuna saldırmak için niçin hazırlık yaptığı sorusunu yanıtsız bıraktı.

ABD´nin öncülüğündeki koalisyon yetkilileri, Rus Savunma Bakanlığı´nın Washington´u terörle mücadele taklidi yaptığına yönelik açıklamasına, Washington´un IŞİD´e yardım etmediği yanıtını verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —