• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Rus Dışişleri: ABD aşırlıkçıları, özellikle de IŞİD´i kolluyor

Rus Dışişleri: ABD aşırlıkçıları, özellikle de IŞİD´i kolluyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD´nin aslında aşırılıkçıları, özellikle de IŞİD´i kolladığını gösteren gerçeklerin medyada giderek daha sık basına yansımaya başlandığını vurguladı.

 

Basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zaharova, Moskova´nın Rusya ve ABD liderlerinin terörle mücadele konusunda varmış oldukları anlaşmalara Washington´un titizlikle uyacağını umduğunu belirtti. 

Zaharova, 'Medya kuruluşlarında uluslararası terörle mücadelede ABD´li ortaklarımızın aslında aşırıcılıkçıları, özellikle de IŞİD´i kolladığını gösteren gerçekler giderek daha sık basına yansımaya başlandı' diye konuştu.

Zaharova, ABD´nin bu tutumuna ‘dürüst oyun´ olarak tanımlanamayacağını da sözlerine ekledi.

´CENEVRE SÖZLEŞMESİNE UYGUN DAVRANDIK´

Geçtiğimiz salı Rusya Savunma Bakanlığı, ABD´nin Suriye´nin Ebu Kemal kentinden çekilen terör yanlılarına hava saldırısı düzenlemeyi reddettiğini, gerekçe olarak da militanların ‘gönüllü teslim olduklarını´ ve bu durumda Cenevre Sözleşmesi´nin ‘Savaş Esirlerine Yapılacak Muamele´ maddesine uygun olduklarını öne sürdüğünü açıkladı. 

Öte yandan ABD, IŞİD militanlarının koalisyonun kontrolündeki bölgede Ebu Kemal´deki Suriye ordusuna saldırmak için niçin hazırlık yaptığı sorusunu yanıtsız bıraktı.

ABD´nin öncülüğündeki koalisyon yetkilileri, Rus Savunma Bakanlığı´nın Washington´u terörle mücadele taklidi yaptığına yönelik açıklamasına, Washington´un IŞİD´e yardım etmediği yanıtını verdi.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor