Tarih: 16.03.2019 21:20

Rus Dışişleri AB´nin yeni yaptırımlarına ateş püskürdü: İkiyüzlülük, karşılıksız kalmayacak

Facebook Twitter Linked-in

 

Rus Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya´nın, Kasım 2018´de Kırım açıklarında sınır ihlali yapan Ukrayna gemilerini mürettebatı ile alıkonulmasında uluslararası hukuku ihlal eden bir eylemde bulunmadığı vurgusu yapıldı. 

'AB ise yaptırım kararıyla Rusya´nın kendi sınırlarını koruma hakkını reddetmiştir' denilen açıklamada, meşru olmayan bu yaptırımlar için Kırım açıklarında yaşananların bahane olarak kullanılması ‘ikiyüzlülük´ olarak nitelendi.

MÜRETTEBATIN İFADELERİNİ HATIRLATTI

Ukrayna donanma gemilerinin mürettebatının da olaydan sonra eylemlerinin provokasyon amaçlı olduğunu gösteren ifadeler verdikleri hatırlatmasını yapan Rus Dışişleri yetkilileri, AB´nin yaptırım kararını karşılıksız bırakmayacaklarını söyledi.

 

ABD, Kanada ve AB, Kerç Boğazı´nda aylar önce yaşanan gerilimi gerekçe gösterip Rusya´ya karşı birbirleri ardına yeni yaptırım kararları almıştı. Yeni yaptırım kararları, Ukrayna´da 2013 sonunda ortaya çıkan protesto dalgasının aşırı milliyetçi bir harekete dönüşüp Rus nüfusun çoğunlukta olduğu Kırım´a sıçraması ardından, yarımadanın düzenlenen bir referandum ile Rusya´ya bağlanmasının 5. yıldönümüne yaklaşıldığı bir döneme denk gelmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —