• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rus Dışişleri: IŞİD ve Fetih el Şam ateşkesi bozmak için tüm fırsatları kullanıyor

Rus Dışişleri: IŞİD ve Fetih el Şam ateşkesi bozmak için tüm fırsatları kullanıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısını düzenliyor.

 

Suriye´de Rusya ve Türkiye´nin işbirliği çerçevesinde ateşkes aralık ayının sonunda ateşkes sağlanmasından bu yana ülkedeki durumun iyileşme işaretleri gösterdiğini söyleyen Zaharova, IŞİD ve eski ismi El Nusra olan Fetih el Şam´ın ise ateşkesi bozmak için ´tüm fırsatları´ kullandıklarını belirtti.

Zaharova ayrıca Kazakistan´ın başkenti Astana´da 23 Ocak´ta düzenlenmesi planlanan Suriye görüşmelerinin ´barış yolunda bir dönüm noktası´ olmasını umduklarını söyledi. Zaharova, Rusya´nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov´un uğradığı suikastla ilgili yürütülen soruşturmaya da değindi. Türkiye´yle ortak olarak yürüttükleri soruşturma için ´özel kontrolümüz altında olan bir konu´ ifadelerini kullanan Zaharova, Karlov´a yönelik suikastın düzenlenmesine katılan herkesin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini vurguladı. Zaharova şunları ekledi: 'Türk tarafı bununla (suçluların adalet karşısına çıkarılması) ilgili pek çok kez en üst düzeyde güvence verdi. Soruşturmanın detayları hakkında konuşmak içinse erken.'

ABD istihbarat servislerinin hazırladığı raporda, Sputnik ve RT´nin propaganda ile suçlanmasına da değinen Zaharova, 'ABD basını ve istihbarat servileri belli ki propagandacı haber kuruluşları Amerika´nın Sesi (Voice of America) ve Avrupa Özgürlük Radyosu´nu (Radio Liberty) unutuyor. Rus basın kuruluşlarını propaganda ile suçlamak utanç verici' ifadelerini kullandı.




22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor