Tarih: 13.10.2017 10:20

Rus Dışişleri: Lavrov, Tillerson ile İran´ın nükleer programı ile ilgili konuları görüştü

Facebook Twitter Linked-in

 

Bakanlığın konuyla ilgili açıklamasında, “2015´te Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) onayladığı İran´ın nükleer programı ile ilgili Kapsamlı Ortak Eylem Planı etrafındaki durum ele alındı. Larov, Tahran´ın plan kapsamındaki tüm yükümlülüklere sadık kaldığına dikkat çekti ve söz konusu belgeye diğer tarafların da uyması gerektiğinin altını çizdi” ifadelerine yer verildi. 

´RUSYA´NIN ABD´DEKİ DİPLOMATİK TEMSİLCİLİKLERİNDEN BAYRAKLARIN SÖKÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ´

Açıklamada ayrıca Lavrov´un Rusya´nın San Francisco Başkonsolosluk ve Washington ticari temsilcilik binalarından Rus bayraklarının sökülmesi talimatını veren ABD´li yetkililerin eylemlerinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Açıklama metninde, “Lavrov, daha önce işgal edilen diplomatik temsilcilik tesislerimizden Rus bayraklarının sökülmesi talimatını veren ABD´li yetkililerin eylemlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve Moskova´nın yasadışı yollardan el konulan Rus mülklerinin iade edilmesi amacıyla mahkeme başvurularının hazırlanmasına yönelik çizgisini teyit etti” dendi. 

´HAN ŞEYHUN SORUŞTURMASI ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR´

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov´un görüşmede ayrıca Suriye´nin Han Seyhun kasabasında gerçekleştiği öne sürülen saldırıda kimyasal maddenin kullanımı ile ilgili soruşturmanın engellenmeye çalışıldığına dikkat çektiği belirtildi.

KORE YARIMADASI´NDAKİ GERİLİMİ TIRMANDIRMAKTAN VAZGEÇME ÇAĞRISI

Bakanlığın açıklamasında ayrıca Lavrov´un Kore Yarımadası´ndaki gerilimi tırmandırmaktan vazgeçme ve siyasi diyalog için gerekli koşulları oluşturma çağrısı yaptığı kaydedildi. 

Bakanlığın açıklamasında, “Kore Yarımadası´ndaki durum konusundaki düşünce paylaşımında Rus bakan bir kez daha gerilimi tırmandırmaktan vazgeçme ve siyasi diyalog için gerekli koşulları oluşturma çağrısı yaptı” ifadeleri yer aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —