• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Rus Dışişleri: Lavrov Ürdünlü mevkidaşıyla Suriye´yi görüştü

Rus Dışişleri: Lavrov Ürdünlü mevkidaşıyla Suriye´yi görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı´nın açıklamasında, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye´nin güneybatısındaki durumu ve Beyaz Miğferler´in tahliye sürecin

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı´nın Facebook´taki sitesinden yayınladığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safadi ile yaptığı telefon görüşmesine yer verildi. 

Açıklama metninde, 'Görüşmede Suriye´nin güneybatısında başarıyla sürdürülen terörle mücadele operasyonu kapsamında, başta Suriye Arap Cumhuriyeti olmak üzere Ortadoğu bölgesindeki gelişmelere vurgu yapıldı' dendi.

Açıklamada ayrıca Safadi´nin Lavrov´a Beyaz Miğferler örgütünün üyelerinin Ürdün´e gelişleri hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

ÜRDÜN SIĞINMACILARIN SURİYE´YE DÖNMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Safadi´nin Ürdün´ün Suriyeli sığınmacıların evlerine dönmesi için işbirliğine hazır olduğunu ve Rusya´nın bu konudaki çabalarını takdirle karşıladığını belirttiğini aktardı.

Bakanlığın açıklamasında, 'Eymen Safadi, Rusya´nın Ürdün´dekiler de dâhil olmak üzere Suriyeli sığınmacıların evlerine dönmeleri ile ilgili gösterdiği çabalarını takdir etti ve Amman´ın bu konuyla ilgili sorunların çözülmesi için işbirliğine tamamıyla hazır olduğunu kaydetti' ifadelerine yer verildi.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor