• BIST 100

    10266,53%-0,01
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35

Rus Dışişleri: Lavrov ve Tillerson Viyana´da görüştü

Rus Dışişleri: Lavrov ve Tillerson Viyana´da görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un Viyana´da gerçekleşen AGİT 24. Bakanlar Konseyi toplantısı çerçevesinde ABD´li mevkidaşı Rex Tillerson ile Suriye´yi, Ukrayna´yı, Kuzey Kore´yi ve ABD´deki Rus medya k

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı´nın görüşmeyle ilgili yayınladığı açıklamada, “Bir taraftan uluslararası terör yanlısı grupları bozguna uğratma süreci tamamlanırken, Cenevre süreci ve Soçi´de yapılması planlanan Ulusal Diyalog Kongresi dâhil olmak üzere Suriyeli tüm siyasi güçleri kapsayan sürdürülebilir bir müzakere sürecinin kurulması yoluyla Suriye´deki iç çatışmaların üstesinden gelmek için atılacak sonraki adımlar ele alındı. Ukrayna´nın doğusundaki durum değerlendirilirken Rus tarafı, 12 Şubat  2015´te varılan Minsk Anlaşmalarının alternatifi olmadığına vurgu yaptı, anlaşma hükümlerinin Kiev yetkilileri tarafından titizlikle uygulanması gereğini bir kez daha belirtti” ifadelerine yer verildi. 

KUZEY KORE´NİN BMGK KARARLARINA UYMASI GEREKTİĞİ YÖNÜNDE ORTAK GÖRÜŞ

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, “Rusya ve ABD Dışişleri Bakanları ayrıca Kuzey Kore´nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) kararlarına titizlikle uyması gerektiği yönünde ortak görüş ifade etti. Bunun yanında Lavrov, Amerika´nın Kore Yarımadası´ndaki askeri hazırlıklarının ve saldırgan retoriğinin yarattığı gerginliğin kabul edilemez olduğunu vurguladı ve Kore Yarımadası´nın nükleer sorununun sadece ve sadece diplomatik yöntemlerle çözmek için yeniden çalışma başlatılması çağrısında bulundu.

İkili gündemle ilgili bazı konulara değinen Lavrov, Amerikan istihbaratının kendi safına çekme denemeleri dâhil, ABD´deki Rus medya kuruluşlarına ve diplomatlara yapılan her türlü baskının kabul edilemez olduğunu belirtti” dendi.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor