• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Rus Dışişleri: Türkiye´yle Suriye´deki işbirliğimizi yapıcı ve uzun süreli görüyoruz

Rus Dışişleri: Türkiye´yle Suriye´deki işbirliğimizi yapıcı ve uzun süreli görüyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rusya´nın hazırladığı Suriye anayasası taslak metni için 'Suriyelilere ne krizin çözümünün şartlarını ne de anayasalarını zorla kabul ettirmeye çalışıyoruz' dedi. Zaharova ayrıca,

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında basına yansıyan ve  Astana görüşmeleri sırasında muhaliflere iletilen Suriye anayasa taslağı hakkında konuştu. Zaharova, 'Suriyelilere ne ülkelerindeki krizin çözümünün şartlarını ne de anayasalarını zorla kabul ettirmeye çalışıyoruz' dedi. 

Taslakta Suriye´de özerk bir Kürt bölgesi kurulmasının önerildiği yönündeki haberi de değerlendiren Zaharova, 'Biz, özerk Kürt bölgesi kurulmasını önermedik. Bizim yaptığımız, Suriyelilerin karar alması ve aralarında tartışması gereken konuları ortaya koymaktı' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Zaharova, Kürt temsilcilerin Cenevre görüşmelerine dahil edilmesinin gerekli olduğuna inandıklarını yineledi.

´SURİYELİ TARAFLARIN SİLAHLARINI ALIP ANAYASA TASLAĞINI VERMENİN ZAMANI´

Zaharova, 'Suriye´de savaşan tarafların eline anayasa taslağını vermenin ve ellerinden otomatik tüfekleri almanın vakti geldi. Şu anda olan biten bu' diye devam etti.

Öte yandan Zaharova, Suriye konusunda Türkiye ve İran´la yaptıkları işbirliğini ´yapıcı ve uzun süreli´ olarak gördüklerini belirtti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor