• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Rus Dışişleri´nden ABD´ye ´kimyasal´ yanıtı: Rusya´nın imajına ve Suriye kongresine zarar vermeye çalışıyor

Rus Dışişleri´nden ABD´ye ´kimyasal´ yanıtı: Rusya´nın imajına ve Suriye kongresine zarar vermeye çalışıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD´nin Suriye´deki kimyasal silah saldırıları hakkında Moskova´yı suçlama girişimlerini Rusya´nın imajını bozmaya ve Soçi´deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi´ni baltalamaya yönelik bir propaganda saldır

 

Rus Dışişleri, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley´in Suriye´deki kimyasal silah saldırılarıyla ilgili Moskova´ya yönelttiği suçlamalara yanıt verdi. 

Bakanlık, 'Rusya´ya uluslararası arenada iftira atmak ve Suriye´de barışçıl çözüm çabalarını değersizleştirmek için kapsamlı bir propaganda saldırısı düzenlendi. Washington, uluslararası toplumu ABD´nin aksine kimyasal silahlarını imha eden Rusya´nın sadece Suriye´de bu silahların kullanılmasına göz yummadığı, aynı zamanda da her şeyin suçlusu olduğu düşüncesine alıştırma girişimlerini sürdürüyor' ifadelerini kullandı.

´TILLERSON VE HALEY KENDİNİ AŞTI´

ABD´li yetkililerin temel etik normları görmezden gelmesinin yeni bir durum olmadığına işaret eden bakanlık, Tillerson ve Haley´in en son yaptıkları üstü kapalı atıflarla ´kendilerini aştığını´ vurguladı.

´OBJEKTİF SORUŞTURMAYI ENGELLEYEN TARAF ABD´

ABD´nin suçlamalarının sağduyuya aykırı olduğunu da belirten Rus Dışişleri şöyle devam etti: 

'Rusya, Suriye´de zehirli maddeler kullanılarak düzenlenen saldırıları soruşturma konusunda isteksiz olmakla suçlandı. Ancak çok uzun süre önce ortaya çıktığı üzere, objektif soruşturmayı engelleyen taraf ABD´ydi. Washington´ın, kendi görüşüyle örtüşmeyen bakış açılarını kabul etmediği için, doğruların ortaya çıkmasına ilgi göstermediğini görüyoruz.'

´ABD, MİLİTANLARLA YAPTIĞI GİZLİ ANLAŞMALARI REFERANS ALIYOR´

Öte yandan bakanlık, ABD´nin kendi jeopolitik çıkarları doğrultusunda ve hükümet karşıtı militanlarla yapılan gizli anlaşmalara dayanarak diğer ülkeler hakkında hüküm verdiğini vurguladı.

Doğu Guta´da klor gazı saldırısı yapıldığı iddialarının ardından Tillerson, Şam´ı suçlamıştı.

ABD´nin BM Daimi Temsilcisi Haley de iddiaları tekrarlayarak saldırının suçluları arasında Moskova´nın da olduğunu ileri sürmüştü.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor