• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Rus Dışişleri´nden ABD´ye seçim notası

Rus Dışişleri´nden ABD´ye seçim notası

Rus Dışişleri´nin ABD´li yetkililere, Rusya´da yapılacak seçimlerde gözlem yapamayacaklarını bildiren bir nota gönderdiği belirtildi. Bu karar, ABD´li yetkililerin, Rus diplomatların bugünkü başkanlık seçimleri için gözlem yapmasın?

 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov Sputnik´e demecinde, ABD´deki başkanlık seçimlerinde gözlem yapmak isteyen Rus diplomatların engellenmesini ´kabul edilemez´ olarak tanımladı. Ryabkov, 'Bu olaylardan sonuçlar çıkardık ve ABD´li yetkilileri, Rusya´da yapılacak seçimlere kendi diplomatlarını gönderebileceklerini sanmamaları gerektiğini konusunda bilgilendirdik. Bunu, ABD tarafına bir nota ile bildirdik' dedi.

FBI ENGELLEMİŞTİ

Rus Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD´nin Teksas eyaletinin Houston kentinde bir seçim merkezinde gözlem yapmak isteyen bir Rus diplomatın Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları tarafından engellendiğini anlatmıştı.

Öte yandan Houston´daki olay türünün ilk örneği değildi. Zira daha önce de Louisiana ve Oklahoma eyaletlerinin yetkilileri Rus diplomatların başkanlık seçimlerinde gözlem yapma talebini reddetmişti.




17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor