Tarih: 27.08.2018 20:50

Rus Dışişleri´nden ABD´ye yaptırım yanıtı: Yolumuzdan döndüremezsiniz

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´nin eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi olayında Moskova´nın dahli olduğu iddiasıyla Rusya´ya getirdiği yeni yaptırımlar bugün yürürlüğe girdi. 

´SAYGILI VE MEDENİ BİR DİYALOGLA BAĞDAŞMIYOR´

Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova 'Ne yazık ki ABD´li siyasi elitler basit bir gerçeği anlayamıyor: Yaptırımlar Rusya´yı kendi çıkarlarını koruma yolundan döndüremez. Washington´ın bu adamı saygılı ve medeni bir diyalogla, işbirliği ile bağdaşmıyor' ifadelerini kullandı.

Rusya´nın Skripal olayında dahli olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Zaharova, Washington´ın politikasının silah kontrolü ve yayılmasını önleme ile kimyasal silahların yasaklanmasına yönelik uluslararası sistemleri baltalayamaya çalıştığını ifade etti.

ABD, Rusya´nın İngiltere´nin Salisbury kentinde eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya´nın zehirlendiği olayda kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialarla ilgili Moskova´ya yeni yaptırımlar getirmişti.

ABD´nin yaptırım paketinde Rusya´ya ´acil insani yardım´ gerekmedikçe her türlü dış yardımın yapılması; silah ve hem askeri hem sivil amaçlarla kullanılan ürünlerin ihracatı yasaklandı.

Pakette ayrıca Rusya´ya hiçbir kurum, ajans tarafından veya ABD hükümetinden hiçbir araç üzerinden kredi, kredi garantisi ya da finansal destek sağlanmaması öngörüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —