Tarih: 30.12.2017 19:03

Rus Dışişleri´nden, Reuters´ın Kuzey Kore haberine yalanlama

Facebook Twitter Linked-in

 
Rus Dışişleri´nden Sputnik´e yapılan açıklamada, 'Rusya yaptırım uygulamasına tamamen ve kesin bir biçimde saygı duyuyor. Ayrıca, (BM´nin 2397 numaralı kararı doğrultusunda Kuzey Kore´ye) petrol teslimatları konusunda kotalar olduğunu fakat mutlak bir yasak olmadığını hatırlatmak isteriz' denildi.

Reuters haber ajansı, Rus tankerlerinin Kuzey Kore´ye üç kez petrol sevkiyatı gerçekleştirdiğini, söz konusu teslimatların da deniz üzerinde yapıldığını iddia etmişti.

​Haberini Batı Avrupalı olduğu söylenen iki güvenlik kaynağına dayandıran Reuters, yapıldığı iddia edilen petrol teslimatlarından Rus devletinin haberinin olup olmadığının ya da Kuzey Kore´ye kaçırılan petrolün miktarının bilinmediğini yazmıştı.

BM Güvenlik Konseyi, geçen ay yaptığı kıtalararası balistik füze denemesi nedeniyle Kuzey Kore´ye karşı oybirliğiyle sert yaptırım kararları almıştı. Konsey´de 22 Aralık´ta kabul edilen karara göre, Kuzey Kore´nin rafine petrol ithalatının yüzde 90 oranında azaltılması gerekiyordu. Karara Rusya ve Çin de destek vermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —