Ekonomik yaptırımlar ve faiz artırımı derken Rus ekonomisi zora düştü. Ülkedeki finansal gerginlik ise kritik toplantıda yüzlere yansıdı.
Rusya´nın Ukrayna´ya saldırılarının ardından, Batı´nın uygulamaya koyduğu ekonomik yaptırım kartı Rus rublesinin dolar karşısında sert düşüş kaydetmesine sebep oldu.
Rus halkının panik içerisinde ATM´lere akın ederek uzun kuyruklar oluşturduğu kameralara yansımıştı. Son gelişmeler çerçevesinde Rusya Merkez Bankası ani bir kararla politika faizini yüzde 9,5´ten yüzde 20´ye çıkardı.
Ekonomik yaptırımlar ve faiz artırımı derken Rus ekonomisi zora düştü. Ülkedeki finansal gerginlik ise kritik toplantıda yüzlere yansıdı.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna´ya askeri operasyonun ardından ekonomik durumu görüşmek üzere yetkililerle bir araya geldi. Görüşmede Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Oreshkin de yer aldı.
Financial Times Moskova temsilcisi Max Seddon, görüşmeye ilişkin paylaştığı fotoğrafa Nabiullina ve Oreshkin´in Batı´nın yaptırımları karşısında ne yapacaklarını düşündüğü notunu ekledi.
Toplantıdan gelen görüntülerde, Putin ve yetkililerin uzun bir masanın iki ucunda birbirlerine mesafeyle durduğu görülüyor.
Acil olarak düzenlenen görüşmede, yetkililerin düşünceli hallerinin Batı´nın yaptırımları karşısında Rus ekonomisinin darda kaldığını gösterdiği yorumları yapılıyor.
Dün, tarafsızlık politikası ile bilinen İsviçre hükümeti de Moskova´ya karşı yaptırım kararı alan ülkeler arasına katıldı.
Bugün ise Japonya, ABD ve diğer müttefiklerini takip ederek Rusya´ya yeni yaptırımları uygulamaya koydu ve Rusya Merkez Bankası ile 2 Rus finans kuruluşunun varlıklarını dondurma kararı aldı.
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya