• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

‘Rus füzeler, ABD´yi uzun menzilli hassas silah tekelinden mahrum etti´

‘Rus füzeler, ABD´yi uzun menzilli hassas silah tekelinden mahrum etti´

Suriye´deki terörle mücadele operasyonlarında kullanılan X-101 tipi Rus kruz füzelerini değerlendiren The National Interest, Rus stratejik uçakların kruz füzelerinin yönünü havadayken değiştirebilen özel navigasyon sistemleriyle donatıld?

 

Rus stratejik uçaklarının artık kruz füzelerinin yönünü havadayken değiştirme imkanına sahip olduğu ifade edilen yazıda, bunun Rus ordusu için önemli bir başarı olduğu kaydedildi. 

Tu-95MC stratejik uçakların, mürettebata füzelerin yönünü havada uçarken değiştirme fırsatını sağlayan özel navigasyon sistemleriyle donatıldığı görüşünü dile getiren The National Interest, “Henüz kaç uçağın bu sisteme sahip olduğu bilinmiyor” diye yazdı.

´RUS SAVAŞ UÇAKLARINA ESNEKLİK KAZANDIRACAK´

Bu teknolojinin Rus savaş uçaklarına operasyonlarda daha fazla esneklik kazandıracağını kaydeden ABD´li askeri uzman Mark Gansinger, ayrıca savaş alanında değişen koşullara ve aniden ortaya çıkan hedeflere tepki verme imkanını sağlayacağını kaydetti.

The National Interest, “En önemlisi, bu uzun menzilli hassas silah artık sadece ABD´nin tekeli değil” diye kaydetti.

´KRUZ FÜZELERİNİN YÖNÜNÜ, HAVADA DEĞİŞTİRECEK´

The National Interest´in bu yazısını değerlendiren Rus askeri uzman Vasiliy Kaşin, “Bu tür sistemler bombardıman uçaklarına konulur. Şimdi bu uçaklar kruz füzelerinin yönünü değiştirebilecek” dedi. X-101 füzelerinin yönünün havada değiştirilebileceği bilgisini içeren raporları inceleme fırsatına sahip olduğunu anlatan Kaşin, “Bu yönde çalışmaların tam gaz ilerlediğini söyleyebiliriz, çünkü ABD bu teknolojiye sahip. Muhtemelen henüz bu fonksiyonu tam olarak test etme fırsatı olmadı, çünkü henüz bombardıman uçakları bu sisteme hazır değil” ifadelerini kullandı.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor