Tarih: 03.03.2017 15:15

Rus Genelkurmayı ve NATO Askeri Komitesi´nden bir ilk

Facebook Twitter Linked-in

 

Rusya Savunma Bakanlığı, Gerasimov ile Pavel arasında uzun bir süre sonra yapılan ilk telefon görüşmesinin, NATO kanadından gelen talep üzerine gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

'NATO Konseyi´nin Rusya ile ilişkileri dondurma kararının kabul edilmesinin ardından askeri alandaki ilk üst düzey temas sağlandı' denilen açıklamaya göre, Gerasimov, Pavel´in dikkatini İttifak´ın Rusya sınırları yakınındaki askeri hareketliliğine ve NATO güçlerinin ileri üs tertiplenmesine çekti.

´GERASİMOV VE PAVEL, İSTİŞARELERİ SÜRDÜRME KONUSUNDA ANLAŞTI´ 

Görüşmede, Gerasimov ve Pavel´in, güvenliğin tesisine ilişkin güncel konular, askeri işbirliğini yeniden başlatma ve kazaları önleme perspektifi ile Avrupa´daki tansiyonu düşürmeye yönelik adımları istişare ettiği aktarılan açıklamada, NATO temsilcilerinin Rusya Savunma Bakanlığı´nın gerçekleştirdiği uluslararası etkinliklere katılması da ele alındı.

Öte yandan Gerasimov, Pavel´e bakanlığın 2017 yılındaki tatbikatları hakkında bilgi verirken, taraflar istişareleri sürdürme konusunda anlaştı.

NE OLMUŞTU?

NATO, 2014´te Ukrayna krizi ve Kırım referandumu sonrasında Rusya ile ilişkileri dondurmaya karar vermişti. İttifak, bununa ek olarak Doğu Avrupa´da Rus sınırına yakın bölgelerde askeri varlığını artırmaya başlamıştı. Son olarak, temmuz ayında Varşova´da yapılan NATO zirvesinde Doğu Avrupa´daki askeri varlığı daha fazla artırma ve Polonya ile Baltık ülkelerine 4 bin asker konuşlandırma kararı alınmıştı.

Rusya ise NATO´nun bölgedeki askeri yapılanmasına defaatle tepki göstermiş ve bunun, bölgesel istikrarı zayıflatıp yeni bir silahlanma yarışı başlatacağını belirtmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —