Rusya Karadeniz Filosu, birkaç gemi birliğinin katılımıyla büyük deniz tatbikatının başlatıldığını duyurdu.
Rusya Karadeniz Filosu´ndan yapılan açıklamaya göre tatbikata, farklı birim ve birliklere ait firkateynler, devriye gemileri, küçük füze gemileri ve füze botları, çıkarma gemileri, küçük anti-denizaltı gemileri ile mayın tarama gemileri olmak üzere 20´den fazla savaş gemisi katılıyor.
Gemilerin Sivastopol ve Novorossiysk´teki üslerinden çıkarak Karadeniz´de belirlenen bölge yönünde geçişe başladığı belirtilen açıklamada, “Geçiş sırasında, savaş gemileri, iletişimin organizasyonu, yoğun trafik alanlarında güvenli manevra ve denizde hava savunmasının organizasyonu ile ilgili bir dizi tatbikat ve çalışma yapacak” ifadelerine yer verildi.
Daha önce, Rusya Deniz Kuvvetleri´nin 2022 Tatbikat Planına uygun olarak, Rus filolarının tüm sorumluluk alanlarında, Deniz Kuvvetleri Komutanı Nikolay Yevmenov´un liderliğinde bir dizi deniz tatbikatının yapılacağı bildirilmişti.
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya