• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Rus lojistik şirketi SPSR Express, Türk şirketlerinin ihracatını artıracak

Rus lojistik şirketi SPSR Express, Türk şirketlerinin ihracatını artıracak

Rusya´nın lojistik ve taşıma çözümleri konusunda uzman kuruluşu SPSR Express, e-ticaret yapan Türk tekstil şirketlerinin Rusya pazarına ve diğer yabancı ülkelere sevkiyatını gerçekleştirmek için İstanbul´da depo kurdu.

<

Vedomosti gazetesine konuşan SPSR Express Genel Müdürü Vladimir Solodkin, İstanbul´da 10 bin metrekarelik depo kiraladıklarını ve ayda 100 bin sevkiyat yapmayı planladıklarını belirtti.

´3 TÜRK FİRMASIYLA ANLAŞMA SAĞLADIK´

Türkiye pazarının yeterli değeri görmediğini ifade eden Solodkin, 'Türk şirketleri, Rus tüketicilere fiyat/kalite açısından cazip markalar öneriyor. Halihazırda U.S. Polo Assn., LC Waikiki ve DeFacto gibi üç büyük Türk firması ile işbirliği konusunda anlaşma sağladık' dedi.

´RUSYA´DA KÖKLÜ BİR MARKA HALİNE GELECEĞİZ´

SPSR Express ile anlaşma yapan Türk şirketlerinin yetkilileri, Vedomosti´ye SPSR ile işbirliğindeki hedeflerini anlattı.

LC Waikiki E-Ticaret Direktörü Salih Yılmaz, Rusya´daki iş hacmini gerek kendi mağazaları gerekse de e-ticaret aracılığıyla artırmayı istediklerini ifade etti.

U.S. Polo Assn.´nın bağlı olduğu Aydınlı Grup yetkilisi, SPSR´nin yardımıyla Rusya´nın yanı sıra 55 ülkeye sevkiyat yapmayı amaçladıklarını söyledi.

DeFacto E-Ticaret Direktörü Eser Erkan ise, SPSR ile yaptıkları işbirliği sonucunda Rusya pazarında köklü bir marka haline geleceklerinin altını çizdi.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor