• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Rus orgeneral: Rusya´nın desteğini alan Suriye ordusu, IŞİD´e büyük darbe indirdi

Rus orgeneral: Rusya´nın desteğini alan Suriye ordusu, IŞİD´e büyük darbe indirdi

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri´nin desteğini alan Suriye ordusunun ülkenin orta ve doğu bölgelerinde IŞİD´e büyük darbe indirdiğini söyledi.

 

Basın toplantısı düzenleyen Rudskoy, 'Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri´nin desteğini alan Suriye hükümet güçleri, son iki hafta içinde ciddi başarılar elde ederek, ülkenin orta ve doğu bölgelerinde IŞİD´e büyük darbe indirdi. Bu süre zarfında 4.800 kilometrekarelik alan geri alınırken, 59 yerleşim birimi militanlardan temizlendi' dedi. 

´DEYR EZ ZOR´DA KAZANILAN MUHAREBE, DAHA ÖNCEKİ TÜM ZAFERLERDEN DAHA ÖNEMLİ´

Deyr ez Zor´da kazanılan muharebenin önemine dikkat çeken Rudskoy, burada kazanılan zaferin daha önce kazanılan tüm zaferleri gerek önem gerekse de kapsam bakımından geride bıraktığını vurguladı.

Suriye halkının bu zaferi 3 yılı aşkın bir süredir beklediğini kaydeden Rudskoy, Suriye ordusunun Deyr ez Zor´daki kuşatmayı kırmayı başardığının altını çizdi.

´SURİYE ORDUSU, FIRAT´IN GÜNEYİNDEN YENİ BİR TAARRUZ BAŞLATTI´

Suriyeli birliklerin Fırat Nehri´nin güneyinden Deyr ez Zor´a yeni bir taarruz gerçekleştirdiğini de aktaran Rudskoy, el Suhna yönünden kente ilerleyen bir başka Suriyeli birliğin de Deyr ez Zor girişindeki müstahkem noktalarını vurduğunun altını çizdi.

´IŞİD VE NUSRA´YA YÖNELİK OPERASYONLAR SON TERÖRİST ÖLDÜRÜLENE DEK SÜRECEK´

Öte yandan Rudskoy, Suriye´de IŞİD ve El Nusra Cephesi´ne (yeni adıyla Fetih el Şam) karşı yürütülen operasyonların teröristler tamamen yok edilinceye dek süreceğini kaydetti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor