Tarih: 20.03.2019 17:26

Rus senatör, Nazarbayev´in istifasını yorumladı

Facebook Twitter Linked-in

 

360 televizyonuna konuşan Klintseviç, 'İstifa, bir tür iktidar mücadelesine neden olabilir. Bu yüzden çok endişeliyim' dedi. 

Batılı ülkelerin, özellikle de ABD´nin Kazakistan´ın iç işlerine müdahale edebileceğini belirten Klintseviç, 'ABD bu durumdan kesinlikle faydalanmaya çalışacaktır. Ancak, Nazarbayev´in otoritesi süreceğinden, Rusya ile karşılıklı ilişkilerin önemli stratejik bir alan olduğunu belirtecektir' dedi.

Klintseviç ayrıca, Kazakistan´ın Batı ülkeleriyle ‘flört etmesinin´ Ukrayna senaryosuyla sonuçlanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Salı akşamı televizyon kanalları yayınında, 20 Mart itibarıyla görevini bırakacağını açıklayan Nazarbayev, Kazakistan Senato Başkanı Kasım Cömert Tokayev´in Nisan 2020´de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine kadar geçici devlet başkanı olarak görev yapacağını söyledi.

Nazarbayev, 29 yıl devlet başkanı olarak görev yaptı. 24 Nisan 1990´da o zamanki adıyla SSCB Kazakistanı´nın ilk devlet başkanı seçildi. 1991 yılında ise bağımsız Kazakistan´ın devlet başkanı olarak seçildi. Ondan önce beş yıl boyunca ülkenin bakanlar konseyi başkanlığını yaptı. 1989-1991 yılları arasında Kazakistan Komünist Partisi Birinci Sekreteri görevini yürüttü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —