Rus senatör: Rusya, Türkiye, Çin, Hindistan ve İran, ABD´ye modern dünyaya liderlik etme hakkı tanımıyor

Rus senatör: Rusya, Türkiye, Çin, Hindistan ve İran, ABD´ye modern dünyaya liderlik etme hakkı tanımıyor

Rus senatör Aleksey Puşkov, koronavirüs pandemisi sonrasında ulus devletlerin rollerini ve toplumsal ağırlıklarını güçlendireceklerini, küreselciliğin ise bu doktrinin her iki tarafını da tanıyan toplumların nesnel ihtiyaçları ile sın?

Rus senatör Aleksey Puşkov, koronavirüs pandemisi sonrasında ulus devletlerin rollerini ve toplumsal ağırlıklarını güçlendireceklerini, küreselciliğin ise bu doktrinin her iki tarafını da tanıyan toplumların nesnel ihtiyaçları ile sınırlı olacağını söyledi.

Rus senatör Aleksey Puşkov, Rossiyskaya Gazeta için kaleme aldığı makalede dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sonrasındaki siyasi gelişmeler ve değişecek olan dengeler ile ilgili öngörülerde bulundu.

Ulus devletlerin rollerini ve toplumsal ağırlıklarını güçlendireceklerini belirten Puşkov, küreselciliğin ise bu doktrinin her iki tarafını da tanıyan toplumların nesnel ihtiyaçları ile sınırlı olacağını ifade etti.

‘Çok kutuplu dünya´ konseptine destek verenlerin sayısı giderek artıyor

Daha şimdiden Rusya, Türkiye, Çin, Hindistan, İran ve daha birçok ülkenin ABD´ye modern dünyaya liderlik etme hakkı tanımadıklarına dikkat çeken Puşkov, bunun yerine ‘çok kutuplu dünya´ konseptine destek verenlerin sayısının giderek arttığını vurguladı.

‘Dünya tek kutuplu olmaktan çıkıp üç kutuplu hale gelecek´

Rus senatör, bu konsept çerçevesinde uluslararası politikayı herkesten çok etkileyen başlıca üç ülke öne çıktığını, böylece dünyanın ileride ‘tek kutuplu´ olmaktan çıkıp ‘üç kutuplu´ hale geleceğini ifade etti.

Puşkov, “İkizkenar olmayan bu üçgende iki tepe olan Rusya ve Çin, ABD´nin temsil ettiği üçüncü tepeye göre birbirilerine çok daha yakın. Bu durum, ABD´nin birçok alanda hala koruduğu üstünlüğünü kısmen dengeleyecek” ifadelerini kullandı.

‘Küresel dünya yok olmayacak fakat büyük değişim geçirecek´

Küresel dünyanın yok olmayacağını ancak büyük bir değişime uğrayacağını vurgulayan Puşkov, şöye devam etti:

“Küresel dünyaya veda etmeyeceğiz, fakat dünya farklı olacak. Bizim o dünyadaki yaşamımız da farklı olacak.”



Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yunan akademisyen katıldığı canlı yayında Ankara-Atina ilişkilerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Dünya

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Monako Prensi 2. Albert, Belçika Başbakanı Bart De Wever, Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden ve Malta Başbakanı Robert Abela, Filistin Devleti'ni resmen tanıdıklarını duyurdu.

Dünya

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Yükleniyor