• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Rus tarım ürünleri denetim ajansından Türkiye´ye çağrı

Rus tarım ürünleri denetim ajansından Türkiye´ye çağrı

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor, Türkiye´ye, kendisinden alınan tarım ürünlerine getirilen sınırlamaların aşamalı olarak kaldırılması için gerekli olan programın hazırlıklarını tamamlaması çağrısında bulundu.

 

Rosselhoznadzor´un internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Türk tarafı, 6 Ekim´de Moskova´da yapılan görüşmede, Rusya´ya satılan ürünlerin sağlık açısından güvenliğinin sağlanması için gerçekleştirilecek etkinliklerinin programını on gün içerisinde göndermeyi taahhüt etmişti. Bu, Rosselhoznadzor´un, bazı tarım ürünlerinin Türkiye´den alımına getirdiği geçici sınırlamaların aşamalı olarak kaldırılması için gerekliydi. Fakat Rosselhoznadzor´un eline hâlâ böyle bir program geçmedi. Bu da varılan anlaşmaların gerçekleştirilmesini zorlaştırıyor.'

Rus hükümeti Türkiye´den alımı yasaklanan bazı ürünlere yönelik sınırlamaların aşamalı olarak kaldırılması yönünde bir karar almıştı. Fakat Türkiye´den hangi ürünlerinin alınmasının güvenli olacağına Rosselhoznadzor karar veriyor.

Rusya, Türk F16´larının Suriye´de bir Rus uçağını düşürmesi ardından Türkiye´den bir dizi gıda ürününün alımını durdurmuştu.




17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor