Tarih: 29.12.2016 10:05

‘Rus turistler dönünce Mısır ekonomisi güçlü bir ivme kazanacak´

Facebook Twitter Linked-in

 

Sputnik´e konuşan Abdulcevad, Mısır hükümetinin Rus turistin dönüşüne bel bağladığını belirterek, “Ülke ekonomisi ağır bir dönemden geçiyor ve şimdi Rus turistleri geri getirmek çok önemli. Ruslar, ülkeye gelen toplam yabancı turistlerin yüzde 40´ını oluşturuyordu. Bu yüzden Mısır hükümeti ilgili yetkililerden Ruslar için maksimum güvenlik seviyesi sağlanmasını talep ediyor. Hatta havalimanlarında sürekli Rus uzmanların bulunmasına onay verilmişti” ifadelerini kullandı.

RUSYA, VATANDAŞLARINI ‘PİRAMİTLER ÜLKESİNE´ GÖNDEREREK EKONOMİYE DESTEK OLUR´

Rusya´nın her zaman uluslararası sahnede Mısır´a destek çıktığını kaydeden uzman, “Rusya, vatandaşlarını ‘piramitler ülkesine´ göndererek ekonomimize de destek olur” diye konuştu.

‘GÜVENLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN BİRÇOK ŞEY YAPILDI´

Ülkenin güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarını değerlendiren Mısırlı milletvekili Samir Aliva da, “Turistlerin güvenliğinden sorumlu yapılar son bir yılda çalışmalarını iyileştirmek için birçok şey yaptı. Özellikle Rus uzmanlarla birlikte, turistlerin en yoğun olarak gittiği Şarm el-Şeyh´te çok büyük bir çalışma yapıldı” dedi. Rusların Mısır´ı sevdiğini belirten Aliva, şöyle devam etti:

“Rus turistler, Mısır bütçesi için temel gelir kalemlerinden biriydi. İki devrime rağmen Mısır ekonomisi dengeyi koruyor, bunu da turistlere borçlu. Ülkedeki durum, güvenlik sorunları, bölgedeki teröristlerin varlığı turistleri durdurmadı. Ama Rus uçağı trajedisi durumu değiştirdi ve insanlar buraya gelmekten vazgeçti.”

Rus tur operatörlerinin şimdi yeniden yüzünü Mısır´a doğru çevirmeye başladığını kaydeden milletvekili, “İnsanlar da buraya gelmek istiyor, çünkü buranın güzel iklimini, fiyatlarını ve uzun yıllar önce halklar arasında kurulan iyi ilişkileri seviyorlar” ifadelerini kullandı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —