• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Rus uzman: ABD, diğer ekonomileri yoğun baskı altına almaya çalışıyor

Rus uzman: ABD, diğer ekonomileri yoğun baskı altına almaya çalışıyor

Rus ekonomi uzmanı Ofitserov-Belskiy, ABD´li senatörlerin sunduğu Rusya´ya yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili 'ABD, diğer ekonomilere yoğun baskı uygulama politikası izliyor' yorumunu yaptı.

 

Sputnik´e konuşan Rusya Yüksek Ekonomi Okulu Ulusal Araştırma Üniversitesi´nden Dmitriy Ofitserov-Belskiy, tasarının yasalaşıp yasalaşmayacağının henüz belli olmadığını ve önerilen yaptırım listesi çok uzun olduğu için tüm yaptırım tekliflerinin yasaya dahil edilmeyeceğini kaydetti. 

Yasa tasarısını sadece Rusya ve ABD arasındaki ihtilafla ilişkili bulmayan Ofitserov-Belskiy, 'ABD şu anda Avrupa, Çin ve farklı ülkeler yaptırımlar getiriyor. Yani ABD, diğer ekonomilere aktif baskı uygulama politikası izliyor ve küresel hakimiyet kurma mücadelesinde uluslararası arenadaki diğer güçlü aktörlere karşı sert bir baskı politikası izlemeye çalışıyor' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti´den bir grup ABD´li senatör, Rusya´ya yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısı sunmuştu. Tasarı, Rus siyasetçilere yönelik yeni yaptırımları, enerji yatırımları ve uranyum ithalatına ilişkin kısıtlamaları içeriyor.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor