• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Rus uzman: ABD, Türkiye´ye karşı izlediği tutumu sürdürürse ölümcül bir hata yapmış olur

Rus uzman: ABD, Türkiye´ye karşı izlediği tutumu sürdürürse ölümcül bir hata yapmış olur

Rusya Bilimler Akademisi Güvenlik Sorunları Araştırma Merkezi´nden politika uzmanı Konstantin Blohin, ABD Dışişleri Bakanlığı´nın Türkiye´nin Rus S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmemesi durumunda, yaptırımlara maruz kalacağı şekl

Rusya Bilimler Akademisi Güvenlik Sorunları Araştırma Merkezi´nden politika uzmanı Konstantin Blohin, ABD Dışişleri Bakanlığı´nın Türkiye´nin Rus S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmemesi durumunda, yaptırımlara maruz kalacağı şeklindeki açıklamasını yorumladı.

Russia Today (RT) televizyonuna konuşan Rusya Bilimler Akademisi Güvenlik Sorunları Araştırma Merkezi´nden politika uzmanı Konstantin Blohin, “ABD´den yapılan bu tür baskılar, Washington için daha büyük problemler doğurur. Bugün ABD´nin amacı Türkiye´yi NATO´da tutmaktır. Eğer Türkiye´ye baskılar sürerse, ABD´den uzaklaşıp Rusya´ya yönelebilir. Eğer Amerikalılar bu yönde devam ederlerse, bu ölümcül ve ciddi bir hata olacaktır” ifadelerini kullandı.

ABD´nin yalnızca rakiplerine değil, aynı zamanda müttefiklerine karşı da cephe açtığını belirten Blohin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Yaptırımlar ancak uluslararası bir koalisyon olduğunda ve bu önlemlerin muhatabı varsa etkili olabilir. Yaptırımlar artık işe yaramıyor. Zamanın bir nevi ruhu haline geliyorlar. Yaptırımlar, ABD dış politikasının tek aracı gibi görünüyor.”

 



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor