• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Rus uzman: Fransa, artık eski rolünde olmadığını kabullenemiyor

Rus uzman: Fransa, artık eski rolünde olmadığını kabullenemiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un Demokratik Suriye Güçleri´ne (DSG) destek ve DSG ile Türkiye arasında arabuluculuk açıklamasını değerlendiren Rus Ortadoğu uzmanı ve gazeteci İsrael Şamir, Paris yönetiminin artık eski rolünde ol

 

Sputnik´e demeç veren Şamir, 'Fransa, her zaman Ortadoğu ve Kuzey Afrika´da bir rol oynama çabası içinde. Fransızlar hakimiyetini sürdürmeleri, büyük oyunda yer almaları ve bir manevra yaparak bundan kazanç elde etmeleri gerektiğini düşünüyor' ifadelerini kullandı. 

´ÖNCEKİ ROLÜNÜ OYNAYAMADIĞINI KABULLENEMEYEN AVRUPALI SÖMÜRGECİ´

Fransa´nın Lübnan´da gerçekten koz sahibi olduğunu ve nüfuzu bulunduğunu ve Kuzey Afrika´da güçlü kozlara sahip olmayı umduğunu kaydeden Şamir, 'Fas´taki pozisyonlarını korudular. Cezayir´de de belirli bir konuma sahiplerdi. Yani Fransa, önceki rolünü artık oynayamadığını kabullenemeyen Avrupalı büyük sömürge devletlerinden biri durumunda' dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen hafta aralarında YPG´lilerin de bulunduğu bir heyetle Elysée Sarayı´nda ilk kez bir araya gelmişti. Görüşmeden sonra Elysée Sarayı´ndan yapılan açıklamada, Macron´un Türkiye ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında arabuluculuk rolü üstlenmek istediği belirtilmişti.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor