• BIST 100

    10266,53%-0,01
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35

Rus uzman: IŞİD, neden ABD ordusuna daha az saldırıyor?

Rus uzman: IŞİD, neden ABD ordusuna daha az saldırıyor?

IŞİD´in Suriye´de ABD askeri mevzilerine az sayıda saldırı düzenlediğini belirten Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (RİSİ) Başkan Danışmanı ve Ortadoğu uzmanı Yelena Suponina, Washington´ın bölgede ikili oynadğını savundu.

 

Sputnik´e konuşan Suponina, IŞİD´in Suriye´de Amerikan askeri mevzilerine de saldırdığını ancak, teröristlerin ABD´yi Rusya ve Türkiye kadar ´kendileri için tehlikeli´ görmediğini söyledi. Rus uzman, 'Teröristler şunu hissediyor: ABD, onlar için olması gereken şekilde ve düzeyde bir tehdit değil. Onlar, ortada böyle bir tehdit görmüyor. Dolayısıyla teröristler bölgede Amerikan askeri mevzilerine az saldırıyor' dedi.

´WASHINGTON BİR TARAFTAN TERÖRLE RESMİ ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİYOR, DİĞER TARAFTANSA…´

Bölgede teröristlerle mücadele edenin Rusya ve Türkiye olduğunu ifade eden RİSİ Başkanı, 'IŞİD, bu iki ülkeye kıyasla Amerikan askerleri ile fazla çatışma girmiyor. Sebebi de şu: Amerika bölgede ikili oynuyor. Washington bir taraftan resmi şekilde terörle mücadele ediyor, diğer taraftan ise bölgedeki terör çetelerini kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya çalışıyor. Örneğin ABD, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´a karşı bu terörist çetelerinden yararlanmaya çalışıyor” diye konuştu.




19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor