• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rus uzmanlar: Cerablus operasyonunun başarı şansı yüksek

Rus uzmanlar: Cerablus operasyonunun başarı şansı yüksek

Rus dış politika uzmanı Vladimir Sotnikov, Türkiye´nin koalisyon güçleriyle başlattığı Cerablus operasyonunun, Washington´un IŞİD´le mücadele kapsamında desteklediği Kürt güçlerle ilişkili olduğunu belirtti.

 

Cerablus´ta bu sabah başlatılan operasyonu Sputnik için değerlendiren Sotnikov, operasyonunun Kürtlerin bölgedeki faaliyetleriyle ilgili olduğunu ifade ederek, Türkiye´nin özellikle Cerablus´u seçmesinin nedeninin bu olduğunu kaydetti.

´TÜRK ORDUSU, 15 TEMMUZ´DAN SONRAKİ TEMİZLİĞE RAĞMEN İYİ DURUMDA´ 

'Operasyonun başarı şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türk ordusu, başarısız darbe girişiminden sonra yapılan temizliğe rağmen iyi durumda. Ayrıca Türk ordusu, sınırlarındaki durumu sürekli gözetliyor' diyen Sotnikov, Ankara´nın Kürt milislere yönelik tutum konusunda bir karar alması gerektiğini söyledi.

´TÜRKİYE İLE KÜRTLER ANLAŞIRSA…´

Rus uzman, 'Türkiye ve Kürtler, IŞİD´le mücadelede müttefik gibi hareket etme konusunda anlaşmaya varsa, bu, ABD´nin de işine gelir. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden´in Türkiye ziyaretinin amaçlarından biri de muhtemelen Ankara´nın Kürtlerin operasyonlarına engel çıkarmaması olacak' ifadelerini kullandı.

´ANKARA, KÜRTLERİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMİYOR´ 

Rusya Bilimler Akademisi öğretim üyesi Boris Dolgov ise, Türkiye´nin Kürtlerin IŞİD´le mücadelede güç kazanmasını istemediğini ve bu nedenle Ankara´nın Kürtler ile uzlaşma çabası içinde olmayacağının altını çizdi.

´TÜRKİYE, SURİYE´DEKİ ASKERİ VARLIĞINI ARTIRMAZ´

Operasyon kararının Türkiye´deki saldırıların bir sonucu olduğunu düşünen Dolgov, operasyonun başarıyla tamamlanabileceğini ancak Ankara´nın Suriye´deki askeri varlığını artırmasını beklemediğini vurguladı.

Dolgov, 'Bu bir lokal operasyon. Dolayısıyla başarı da ancak lokal olabilir. Türkiye´nin Suriye´deki askeri varlığını artıracağını düşünmüyorum' yorumunu yaptı.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor