Rus vekil: Erdoğan bazı dini tesisleri Rusya´ya devretmeli
Duma vekili Sergey Gavrilov, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bazı dini tesisleri Rusya´ya devretme konusunu değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Duma vekili Sergey Gavrilov, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bazı dini tesisleri Rusya´ya devretme konusunu değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Rusya Federal Meclisi´nin resmi yayın organı Parlamentskaya Gazeta´ya demeç veren Duma Sivil Toplumu Geliştirme, Toplumsal ve Dini Derneklerin Sorunları Komitesi Başkanı Gavrilov, Ruslar tarafından inşa edilen ve devrim öncesi Rusyası´na ait olan bazı dini tesislerin Rusya´ya devrinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
´Şartlar olgunlaştı´
Bu tesislere sadece kiliselerin değil, aynı zamanda tapınakların, hac merkezlerinin ve otellerin de dahil olduğunu kaydeden Gavrilov, Rusya Ortodoks Kilisesi´ne ait en az 7 kilisenin devrinin söz konusu olabileceğini ve bu sorunun çözüme kavuşması için şartların olgunlaştığını savundu.
´Yerel yönetimler devre hazır´
Gavrilov, 'Bu tesisler İstanbul´un yanı sıra Rus turistler ve hacılar arasında popüler olan Antalya, Aziz Nikolaos´un eğitim verdiği ve gömüldüğü Demre gibi yerlerde bulunuyor. Türkiye´nin ilgili kentlerindeki yönetimler, Rus konuklar ve yatırımcılar için elverişli koşulların oluşturulması için bizlere bu imkanları sunmaya hazır' ifadelerini kullandı.
Rus vekil, devir sürecinin başlatılması için Erdoğan´ın ´iyi niyetinin´ ve ilgili tesisleri Rusya´ya devretmeye hazır olduğunu açıklamasının gerektiğini belirterek, bu kararın erdemli bir hareket olacağını söyledi.
´Ayasofya´nın statüsü değiştirilmişken bu konuda adım atılması mantıklı olur´
Gavrilov, 'Erdoğan, Türkiye´nin diğer dünya dinlerinin inananlarına saygıyla yaklaştığını birçok kez dile getirdi. Madem öyle, Ayasofya´nın statüsü de değiştirilmişken Hristiyan tesislerin Rusya´ya devri konusunda adım atılması, Türk lider için çok mantıklı olacaktır. Mülkiyet hakkı, İslam´da da kutsaldır' diye ekledi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
