• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Rus vekil: Türkiye´deki siyasi istikrarın sürmesi, Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için önemli

Rus vekil: Türkiye´deki siyasi istikrarın sürmesi, Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için önemli

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma´nın Dış İlişkiler Komitesi üyesi Sergey Jeleznyak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın seçimleri kazanması sonrası Türkiye´de siyasi istikrarın devam edecek olmasının Türk-Rus ilişkilerinin de

 

Jeleznyak, 'Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi´nin zaferi, Ankara´nın iç ve dış politikadaki pozisyonunu güçlendirecek. Türkiye´deki iç siyasi istikrar, halkın Cumhurbaşkanı´na ve başında bulunduğu partiye desteği, ikili ilişkilerin devamı için çok önemli' ifadelerini kullandı. 

´TÜRKİYE VE RUSYA SORUMLU POLİTİKA İZLİYOR´

Uluslararası arenada istikrarsızlığın görüldüğü bu dönemde Rusya ve Türkiye´nin siyasi erdeme, halkların çıkarlarına uygun diyaloğa ve işbirliğine hazır olmaya dayanan sorumlu politika sergilediğini kaydeden Jeleznyak, sözlerini şöyle sürdürdü:

´ORTAK ÇABALAR DEVAM EDECEK´

'Türk Akımı da dahil, ekonomi alanındaki çok sayıdaki ortak projenin yanı sıra, bölgede istikrar ve güvenliğin pekiştirilmesi konusunda Türk meslektaşlarımızla ortak çaba sarf etmeyi sürdüreceğimize inanıyorum. Günümüzde Türk-Rus ilişkileri güçleniyor ve parlamentolar arası işbirliğini aktif şekilde geliştirerek bunu desteklememiz gerekiyor'.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor