• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

`Rus jetleri hava trafiğini tehdit ediyor`

`Rus jetleri hava trafiğini tehdit ediyor`

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna krizindeki tutumu nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sert sözlerle yüklendi.NATO Genel Sekreteri, Rusya`nın “Avrupa`daki değerlere dayalı güvenlik mimarisinin altını oyduğunu” söyl

Alman `Bild` gazetesine bir mülakat veren Stoltenberg, Rus liderin çatışmanın alevlenmesine “her halükarda katkıda bulunduğunu”, “ateşkes anlaşmasına riayet etmediğini” ve “Ukrayna`nın bütünlüğünü yeniden zedelediğini” ifade etti.

Stoltenberg, son günlerde Rusya`nın sınırı üzerinden Ukrayna`ya yeniden silah, teçhizat, top, tank ve füze sevkiyatı yaptığını gözlemlediklerini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Putin`in sivil hava trafiğini tehlikeye attığını, zira Rus savaş jetlerinin uydu alıcı-verici kodları olmadan ve hava kontrolörleriyle iletişim kurmadan uçtuğunu ifade etti. Stoltenberg, “NATO uçakları bu yıl içinde 100`den fazla Rus uçağı yakaladı. Bu rakam 2013`tekinin üç katı fazla” dedi.

Bir Soğuk Savaş`ın eşiğinde bulunulmadığını söyleyen Stoltenberg “Ama Rusya ile geçen yıllarda geliştirdiğimiz tam güvene dayalı işbirliği içinde de bulunmuyoruz” diye konuştu. NATO Genel Sekreteri, Rusya`nın “Avrupa`daki değerlere dayalı güvenlik mimarisinin altını oyduğunu” söyledi.

Almanya ve İngiltere`den açıklama

Yeni Zelanda`da bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel de Rusya`dan Ukrayna ile varılan barış anlaşmasını tam anlamıyla hayata geçirmesini istedi. Yeni Zelanda Başbakanı John Key ile ortak bir basın toplantısı yapan Merkel, hem Moskova`dan hem de Ukrayna`daki ayrılıkçılardan “Ukrayna`nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne sınırsız saygı göstermelerini” istedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron da Rusya`ya yeni yaptırımlar uygulayabileceklerini açıkladı. Avustralya`nın başkenti Canberra`da bulunan Cameron Rusya`nın Ukrayna`daki tutumunun kabul edilemez olduğunu belirterek “Rusya durumu daha da kötüleştirirse, yaptırımları daha da sertleştirebiliriz” diye konuştu.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor