• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

Rus Yanlıları 13 Ukraynalı Askeri Öldürdü

Rus Yanlıları 13 Ukraynalı Askeri Öldürdü

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde bulunan askeri kontrol noktasına dün düzenlenen saldırıda havan topu mermisi, el bombaları ve ağır otomatik silahlar kullanıldığı bildirildi.

Ukrayna’da geçici Cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov, Rusya yanlısı ayrılıkçıların 13 Ukrayna askerini öldürdüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanı, askerlerin, ayrılıkçıların dün gece Donetsk bölgesindeki askeri kontrol noktasına düzenlediği saldırıda “vatanları uğruna hayatlarını kaybettiklerini” söyledi.

Turçinov, ayrılıkçıların saldırıda havan topu mermisi, el bombaları ve ağır otomatik silahlar kullandığını da kaydetti.

Savunma Bakanlığı’nın daha önceki açıklamasında kayıpların sayısı sekiz, yaralıların sayısı da 17 olarak bildirilmişti.

Geçici Başbakan Arseniy Yatsenyuk dün BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı. Başbakan, Rusya’yı Pazar günkü başkanlık seçimleri öncesinde Ukrayna’daki gerginliği artırmakla suçluyor.

Rusya ise Kiev’i, ülkenin doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı düzenlediği askeri operasyonlar ve ülkedeki krizi sona erdirmek üzere gerekli önlemleri almadığı için eleştiriyor.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırındaki askerlerin 20 tren ve 15 uçakla mevzilerinden geri çekildiğini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de dün Rusya-Ukrayna sınırında, askerlerin çekilmeye hazırlandığına dair hareketlilik gözlemlendiğini açıklamıştı.

Batılı ülkeler on binlerce askeri Ukrayna sınırı yakınlarına yığmasına tepki gösteriyordu. Bu ülkeler, mart ayında Kırım’ı ilhak eden Rusya’nın, Ukrayna’nın doğusu için de aynı planları yapmasından kaygı duyuyor.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor